8 χρόνια από τον θάνατο της Anita Roddick, της ιδρύτριας του ''The Body Shop''

Ποια είναι τα σημερινά best-seller καλλυντικά της διάσημης εταιρείας;
 8 χρόνια από τον θάνατο της Anita Roddick, της ιδρύτριας του ''The Body Shop''



Την εταιρεία ''The Body Shop'' την γνωρίζεις πολύ καλά, όμως ξέρεις ποιος την δημιούργησε και γιατί; Εμείς με αφορμή τα 8 χρόνια από τον θάνατο της ιδρύτριας της εταιρείας, Anita Roddick, θα σου λύσουμε όλες τις απορίες.

Αρχικά η Anna Roddick άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 1976 στο Brighton της Αγγλίας, με σκοπό να αυξήσει το εισόδημα της για την ίδια και τις 2 κόρες της, μιας και ο σύζυγος της έλειπε στη Νότια Αμερική. Η κεντρική ιδέα ήταν να προσφέρει στο γυναικείο κοινό ποιοτικά προϊόντα για το δέρμα σε μικρά μεγέθη. Μετά από 6 μήνες εγκαινίασε και το δεύτερο κατάστημα και μόλις γύρισε και ο άντρας της από τη Νότια Αμερική μπήκε κανονικά στην επιχείρηση. Μέχρι το 1991, το ''The Body Shop'' είχε 700 υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το 1993 η Roddick να δεχτεί το Παγκόσμιο βραβείο οράματος και αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Εκτός από πολύ πετυχημένη επιχειρηματίας η Βρετανίδα Roddick, ήταν ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα διακαιώματα και για το περιβάλλον. Η εταιρεία της ήταν από τις πρώτες που απαγόρευσαν τις δοκιμές των προϊόντων στα ζώα και προώθησαν το δίκαιο εμπόριο στις τρίτες χώρες. Φυσικά δεν έμεινε εκεί αφού συμμετείχε στις εκστρατείες της Greenpeace και ίδρυσε φιλανθρωπική οργάνωση για τα μη προνομιούχα παιδιά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και Ασίας.

Μέχρι το 2004. η εταιρεία ''The Body Shop'', είχε 1980 καταστήματα, προωθώντας τα προϊόντα της σε παραπάνω από 77 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον πλανήτη. 2 χρόνια μετά το 2006, η L' Oreal εξαγόρασε την εταιρεία της Roddick για 652 εκατομμύρια λίρες.

Τέλος στις 14 Φεβρουαρίου του 2007, η ιδρύτρια του πετυχημένου brand, διαγνώστηκε με ηπατίτιδα C όπου και στις 10 Σεπτεμβρίου σε ηλικία των 64 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από εγκεφαλική αιμορραγία. Εμείς για να τιμήσουμε το έργο και την ζωή της, βρήκαμε τα σημερινά καλλυντικά που αποτελούν τα best-seller της εταιρείας και σας τα παρουσιάζουμε στην παρακάτω gallery :

Mάθε εδώ, πως μπορείς να κάνεις μόνη σου ένα επικό πεντικιούρ (στο σπίτι).