Αυτοί οι λόγοι θα σε πείσουν να μη βάζεις συνέχεια make up!

Ευκαιρία να αναδείξεις τη φυσική σου ομορφιά!
Αυτοί οι λόγοι θα σε πείσουν να μη βάζεις συνέχεια make up!



Μεγαλώνοντας, άρχισα να παρατηρώ στον εαυτό μου ότι επέλεγα να βάφομαι πιο φυσικά. Πολλές φορές κιόλας, όταν δεν είναι απαραίτητο κι όταν δεν έχω κάποια επίσημη έξοδο, αποφεύγω να φορτώνω το πρόσωπό μου με make up και πολλά καλλυντικά. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι ευκαιρία να αφήσεις το πρόσωπό σου να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί. Έτσι κι αλλιώς, το make up τους καλοκαιρινούς μήνες δεν κρατάει πολύ. Λόγω της ζέστης κι επειδη ιδρώνεις συνέχεια, λίγες ώρες μετά, το βάψιμό σου γίνεται χάλια. Περά από αυτό όμως, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να μη φοράς make up τόσο συχνά. Ρίξε μια ματιά:

1. Κάνε ένα δώρο στο δέρμα σου, το οποίο αργότερα θα σου ανταποδώσει. Το ήξερες ότι τα περισσότερα make up της αγοράς είναι τοξικά και κάνουν πολύ κακό στο  δέρμα σου; Τα καλλυντικά δεν περνούν τον ίδιο έλεγχο που γίνεται στα τρόφιμα και στα φάρμακα πριν γίνουν διαθέσιμα στην αγορά. Είναι στο χέρι του παρασκευαστή να αποφασίσει αν ένα καλλυντικό είναι επικίνδυνο για το δέρμα ή όχι. Τα συστατικά που έχει το make up μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες στο δέρμα σου, γι’ αυτό η επιλογή του σωστού καλλυντικού, είναι μια άκρως σημαντική διαδικασία. Επίσης,αν θέλεις ένα λαμπερό και φρέσκο δέρμα, με το make up και την πούδρα θα πετύχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί θα καλύψεις τη φυσική φρεσκάδα και λάμψη του προσώπου σου. Άσε που αν μένεις βαμμένη όλη την ημέρα, το make up θα εισχωρήσει στους πόρους σου, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος στην ακμή και σε ερεθισμούς της επιδερμίδας.

2. Θα κερδίσεις χρόνο. Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, γιατί σκέψου πόση ώρα χρειάζεσαι για να βαφτείς! Δεν θα ήταν τέλειο για μια εβδομάδα να μη βάλεις τίποτα στο πρόσωπό σου και να αφιερώσεις αυτό το χρόνο που γλιτώνεις σε κάτι άλλο; Μια έρευνα έδειξε ότι μια γυναίκα ξοδεύει περίπου 474 ημέρες από τη ζωή της για να βαφτεί. Το φαντάζεσαι;

3. Η φυσική όμορφιά δε συγκρίνεται ακόμα και με το πιο επαγγελματικό βάψιμο. Ευκαιρία να μάθεις να κοιτάζεσαι στο καθρέφτη χωρίς ίχνος make up και να αγαπήσεις τη φυσική εικόνα του εαυτού σου. Να αποδεχθείς τις ατέλειες που μπορεί να έχεις, τις γλυκές φακίδες ή τις ρυτίδες σου. Αν θέλεις να ξέρεις, ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και πολλές φορές μπορεί να μας ενοχλούν ή να προσπαθούμε να κρύψουμε πράγματα από πάνω μας που οι γύρω μας δεν παρατηρούν καν. Ορισμένα πράγματα είναι απλά στο μυαλό σου!

4. Θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, γιατί θα δεις ότι φυσική είσαι ακόμα πιο όμορφη. Σίγουρα θα στο πουν και οι γύρω σου. Τα ροζ μαγουλάκια που έχεις με το που ξυπνάς, είναι τόσο όμορφα και γλυκά, γιατί να τα καλύψεις με make up και ρουζ; Δε χρειάζεται!

Ξέρω ότι θέλεις να είσαι περιποιημένη στη δουλειά σου ή στη βραδινή σου έξοδο, όμως απέφυγε όπου και όταν μπορείς να φορτώνεις το πρόσωπό σου, χωρίς να υπάρχει λόγος! Αφού στο λέει και το αγόρι σου, ότι είσαι πολύ πιο όμορφη χωρίς make up!