Foundation: Συμβουλές και προϊόντα που θα σε σώσουν αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Όσα πρέπει να ξέρεις για τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι!
Foundation: Συμβουλές και προϊόντα που θα σε σώσουν αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα



Το παραδέχομαι. Η λιπαρή επιδερμίδα είναι ο χειρότερος τύπος επιδερμίδας που μπορείς να έχεις. Μπορεί να γκρινιάζω καμιά φορά με την δική μου που τείνει προς το ξηρό αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να είναι λιπαρό. Έχουν ένα καλό όμως δεν αποκτούν τόσο γρήγορα ρυτίδες! Αυτό όμως είναι και το μοναδικό καλό γιατί καθημερινά αντιμετωπίζεις πολλά προβλήματα και το μεγαλύτερο είναι πως το μακιγιάζ δεν κάθεται στη θέση του! Ακολούθησε παρακάτω τις συμβουλές για να σωθείς μία και καλή.

 

► Πρώτα απ' όλα είναι σημαντικό να ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου. Μην μπερδεύεσαι, επειδή έχεις λιπαρή επιδερμίδα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να απλώνεις τις κρέμες σου. Βέβαια πρέπει να παίρνεις ειδικές για τον τύπο σου ώστε να μην τα κάνεις χειρότερα.

► Στη συνέχεια είναι σημαντικό να βάλεις και μια λοσιόν που κάνει την επιδερμίδα ματ. Αυτό θα κάνει το foundation σου να διαρκέσει περισσότερο. Την συγκεκριμένη λοσιόν την βάζεις πριν από το primer σου.

► Επένδυσε σε ένα καλό primer (άσχετα με τον τύπο της επιδερμίδας σου) γιατί θα κρατήσει την επιδερμίδα σου ματ και το foundation στη θέση του. Μην περιμένεις και θαύματα φυσικά! Δεν θα αντέξει το μακιγιάζ σου και εικοσιτέσσερις ώρες.

► Η σωστή εφαρμογή γίνεται σιγά σιγά με λεπτές στρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις να βάλεις πολύ ποσότητα χωρίς λόγο που κάνει την επιδερμίδα σου να γυαλίζει ακόμα περισσότερο.

► Η πούδρα είναι όμως αυτή που θα σε σώσει πραγματικά. Πρέπει να έχεις πάντα μια ματ πούδρα μαζί σου, φυσικά χωρίς χρώμα, ώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας να αντιμετωπίσεις τα λιπαρά σημεία. Ειδικά τώρα που αρχίζουν οι ζέστες.

► Τέλος, ένα setting spray θα σε βοηθήσεις πάρα πολύ. Είναι ένα σπρέυ που το ψεκάζεις στο πρόσωπό σου για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ. Μην τολμήσεις όμως να κάνεις οικονομία και να βάλεις λακ μαλλιών. Θα κάνεις μεγάλη ζημιά στην επιδερμίδα σου.