Πώς να αποκτήσεις λευκά δόντια για να χαμογελάς σαν σταρ

Ένα ωραίο χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό για να γοητεύσεις ένα άτομο. Φρόντισέ τα για να έχεις μια όμορφη οδοντοιχία.
Πώς να αποκτήσεις λευκά δόντια για να χαμογελάς σαν σταρ



Σίγουρα θέλεις λευκά δόντια. Εντάξει μπορείς να πας και για λεύκανση αλλά αυτό δεν είναι η λύση γιατί δεν σημαίνει ότι είναι και καθαρά τα δόντια σου. Πρέπει να τα διατηρήσεις για να έχεις ένα ωραίο χαμόγελο όλη σου τη ζωή!

 

  • Πλύνε τα δόντια σου 2-3 φορές την ημέρα για να τα προστατέψεις από την πλάκα. Η πλάκα αποτελείται από βακτήρια που προκαλούν τις μικρές τρύπες στα δόντια.
  • Οι εχθροί σου είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, το ποτό, το τσιγάρο και το τσάι. Δεν εννοώ να τα κόψεις όλα αλλά αυτά σε μεγάλη ποσότητα προκαλούν φθορές στα δόντια.
  • Όταν πλένεις τα δόντια σου μην ξεχνάς να πλένεις και τη γλώσσα τα ούλα. Δεν θέλεις να μείνει ίχνος από τα βακτήρια. Ξεκίνησε στην κάτω γνάθο να πλένεις την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, μετά από μέσα και επανέλαβε την ίδια διαδικασία για την πάνω γνάθο.
  • Αν παρατηρήσεις να υποχωρούν τα ούλα σου, είναι πολύ κόκκινα και σε πονάνε μάλλον είναι η ώρα να πας οδοντίατρο για καθαρισμό. Δεν είναι και πολύ ευχάριστη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο.
  • Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα. Πόσες φορές σου το έχει πει ο οδοντίατρος και τελικά δεν το κάνεις ποτέ; Πρέπει να το κάνεις όμως συνήθεια γιατί η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να καθαρίσει καλά ανάμεσα στα δόντια με αποτέλεσμα να γίνει εστία μόλυνσης.
  • Μετά το πλύσιμο των δοντιών ξέπλυνε το στόμα με στοματικό διάλυμα. Είναι αντιβακτηριακά και καταπολεμούν την ουλίτιδα και πλάκα και έτσι θα έχεις και αναπνοή που μυρίζει όμορφα!
  • Το χρώμα των δοντιών σου είναι και γενετικό πρόβλημα οπότε μπορεί να μην φτάσεις ποτέ το αποτέλεσμα που θέλεις με φυσικό τρόπο οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον οδοντίατρό σου.