7 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για το foundation

Όσα περισσότερα γνωρίζεις, τόσο καλύτερα θα μπορείς να το δουλέψεις.
7 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για το foundation



Ήξερες πως μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google στον χώρο ομορφιάς ήταν “πώς να βάλω foundation”; Φαίνεται πως πολλές κοπέλες τελικά δεν γνωρίζουν πως να φτιάξουν την βάση τους γι' αυτό είναι καιρός να μάθεις μερικά πράγματα για το foundation σου. Όσα περισσότερα γνωρίζεις, τόσο καλύτερα θα μπορείς να το δουλέψεις.

1. Φρόντισε να έχεις πάντα δύο χρώματα foundation στο σπίτι σου. Μπορεί να ακούγεται ως πολυτέλεια αλλά υπάρχουν μέρες που ξυπνάς και είσαι πιο χλωμή απ' ότι συνήθως. Αν βάλεις σε χλωμό δέρμα σκούρο foundation θα φαίνεται σαν μάσκα. Το καλό είναι όταν έχεις δύο χρώματα μπορείς να παίξεις με τις αποχρώσεις. Μπορείς να τις αναμείξεις και να βρεις το τέλειο χρώμα για κάθε μέρα!

2. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία. Μπορείς να το απλώσεις με τα χέρια αλλά τότε μεταφέρεις και λιπαρότητα στο πρόσωπο, μπορείς να το απλώσεις με ένα σφουγγαράκι αλλά τότε το μισό σου προϊόν χαραμίζεται γιατί το απορροφάει το σφουγγαράκι ή μπορείς να χρησιμοποιείς πινέλα που είναι η ιδανική λύση. Είναι σημαντικό όμως να τα καθαρίζεις μία φορά την εβδομάδα για να μην μαζεύονται τα βακτήρια.

3. Διάλεξε το σωστό foundation. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γνωρίζεις τι τύπο επιδερμίδας έχεις, αν είναι λιπαρό, ξηρό, μεικτό, κανονικό ή αφυδατωμένο. Τότε μπορείς να πας στην πωλήτρια και να ζητήσεις την συμβουλή της με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου. Υπάρχουν foundation σε υγρή, πουδρένια και stick μορφή.

4. Κάν'το με τεχνική. Ανάλογα το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις για να απλώσεις το foundation υπάρχει και η κατάλληλη τεχνική. Αν το κάνεις με το σφουγγαράκι είναι καλό να το κάνεις ταμποναριστά ή αν το κάνεις με πινέλο, κυκλικές κινήσεις. Δεν βοηθάει να το απλώνεις πέρα-δώθε γιατί τότε σχηματίζονται γραμμές από το foundation.

5. Κάνε καλό blending. Τι σημαίνει αυτό; Ανάμειξε καλά το foundation στην επιδερμίδα σου ώστε να μην βλέπεις γραμμές ή σημεία του δέρματος που σου έχουν ξεφύγει. Το blending σε ένα μακιγιάζ είναι το Α και το Ω.

6. Ξεκίνησε από το κέντρο του προσώπου. Άπλωσε το foundation πρώτα στα μάγουλα, μετά στη μύτη, πιγούνι και μέτωπο. Φρόντισε να ξεκινήσεις με λίγο προϊόν και αν χρειαστείς κι άλλο, πρόσθεσε περισσότερο.

7. Πούδραρε την ζώνη Τ. Η ζώνη Τ είναι τα σημεία πάνω από τα φρύδια (η οριζόντια γραμμή δηλαδή) και η μύτη (η κάθετη γραμμή). Αυτή η ζώνη είναι η πρώτη που αποκτάει λιπαρότητα γι' αυτό είναι καλό να σταθεροποιήσεις το foundation με μια πούδρα. Έτσι το η βάση σου θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

Θέλεις τις πιο τέλειες βλεφαρίδες; Ακολούθησε τα top 5 tips των ειδικών