Οι καλύτερες συμβουλές για eyeliner σε μικρά μάτια

Όλες δικαιούνται να φορέσουν eyeliner και να δείχνουν απίθανες!
Οι καλύτερες συμβουλές για eyeliner σε μικρά μάτια



Λατρεύεις το δραματικό eyeliner ή το smoky με περίγραμμα και στο πάνω αλλά και στο κάτω βλέφαρο αλλά σε απασχολεί μήπως δεν σου πηγαίνει επειδή έχεις μικρά μάτια; Μην ανησυχείς, με τους σωστούς τρόπου θα μπορέσεις μαι εσύ να φορέσεις το αγαπημένο σου eyeliner χωρίς να σου “κλείνει” το μάτι. Φυσικά δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις αυστηρά τους κανόνες αλλά με τις παρακάτω συμβουλές θα πετύχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

 

► Σου αρέσει το μαύρο μολύβι στο κάτω βλέφαρο; Δυστυχώς πρέπει να το αποφύγεις όσο μπορείς. Το μαύρο στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου “κλείνει” το μάτι. Προτίμησε άσπρο ή ακόμα καλύτερα, μπεζ. Δείχνεις αμέσως πιο φρέσκια και τα μάτια σου φαίνονται μεγαλύτερα. Επιμένεις όμως σε ένα σκούρο μολύβι ματιών; Προτίμησε ένα καφέ, είναι η καλύτερη εναλλακτική του μαύρου.

► Επειδή έχεις μικρά μάτια δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να φορέσεις καθόλου το eyeliner. Είναι σημαντικό όμως να κάνεις μια λεπτή γραμμή γιατί η παχιά βαραίνει το βλέφαρο με αποτέλεσμα να μην σε κολακεύει.

► Η κατάλληλη τεχνική για σένα είναι το cat-eye. Φρόντισε να κάνεις το wing ή αλλιώς flick όταν έχεις ανοιχτά τα μάτια για να δεις πως σου ταιριάζει. Αντί για μαύρο χρώμα δοκίμασε και το καφέ, μπλε ακόμα και γκρι!

► Ακόμα καλύτερα είναι να “σβήσεις” το eyeliner με ένα πινέλο. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνει το αποτέλεσμα του αυστηρού eyeliner και δεν φαίνονται τα μάτια σου μικρότερα.

► Μην ξεκινήσεις το eyeliner από την εσωτερική γωνία. Προτίμησε να καλύψεις τα 3/4 του βλεφάρου αφήνοντας την εσωτερική γωνία γυμνή.