5 συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και πως να τα διορθώσεις

Όλες μας κάνουμε λάθη στο μακιγιάζ το θέμα είναι να εντοπίσουμε ποια είναι αυτά και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε
 5 συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και πως να τα διορθώσεις



Ας δούμε λοιπόν μαζί ποια είναι αυτά τα λάθη και τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το συντομότερο τις παλιές συνήθειες. 

Το πρώτο λάθος που κάνουμεείναι να απλώνουμε το κονσίλερ σε σχήμα μισοφέγγαρο, όπως και την κρέμα ματιών μας δηλαδή. Κάτι τέτοιο αντί να καλύψει το πρόβλημα το τονίζει. Το κονσίλερ θα πρέπει να το απλώσεις σε τριγωνικό σχήμα, με τη βάση του σύριζα στις βλεφαρίδες και την κορυφή του προς τα κάτω. Όσο πιο πολύ blend κάνεις στη συνέχεια με το μεικ απ  τόσο πιο σωστό θα είναι το αποτέλεσμα.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δοκιμάζει το μεικ απ που θα αγοράσει στο εσωτερικό μέρος των καρπών θέλουμε να σου πούμε ότι ξεκινάς λάθος. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι συνήθως 2-3 τόνους πιο ανοιχτή από αυτή της επιδερμίδας σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσεις 3 διαφορετικές αποχρώσεις σε λωρίδες στην περιοχή ανάμεσα στη μύτη και το μάγουλο.

Είσαι φανατική οπαδός του μαύρου eyeliner; Κι εμείς το ίδιο. Αλλά πολλές φορές από το φόβο μας μην κάνουμε στραβή γραμμή δεν περνάμε το eyeliner σύριζα από τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μικρή λευκή γραμμή ανάμεσα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνεται το βλέμμα μας πιο μικρό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι είτε να περάσουμε ένα σκούρο καφέ μολύβι στο σημείο αυτό ή μια μαύρη σκιά και να δημιουργήσουμε ένα διακριτικό smoky eyes effect.

Επίσης, πολλές φορές χρησιμοποιούμε το κονσίλερ μας για να καλύψουμε κι άλλες ατέλειες στο πρόσωπό μας όπως ένα σπυράκι, μια κοκκινίλα, ένας ερεθισμός. Αυτό είναι εντελώς λάθος γιατί αναδεικνύει το πρόβλημα. Για να διορθώσεις το λάθος θα πρέπει να πάρεις ένα διορθωτικό κονσίλερ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, πολλές από εμάς στην προσπάθειά μας τονίσουμε τα ζυγωματικά στο πρόσωπο και να δημιουργήσουμε γωνίες αντί να χρησιμοποιήσουμε ειδικό προϊόν επιλέγουμε να το κάνουμε με μια συνηθισμένη μπρονζέ πούδρα. Όμως οι συγκεκριμένες πούδρες έχουν μια διακριτική λάμψη με αποτέλεσμα να φαίνεται τελικά ότι έχουμε φορέσει λάθος το ρουζ μας. Σε αντίθεση με ένα contouring προϊόν που είναι σχεδιασμένο ένα τόσο με το μεικ απ όσο και με την επιδερμίδα χαρίζοντας ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.