Αυτά που πρέπει να έχει ένα concealer

Επειδή το concealer είναι εξίσου σημαντικό με το υπόλοιπο μακιγιάζ.
Αυτά που πρέπει να έχει ένα concealer



Το concealer αποτελεί ένα βασικό στάδιο στη ρουτίνα μακιγιάζ σου γιατί μπορεί να κρύψει μαύρους κύκλους αλλά και να καλύψει σπυράκια. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά ενός καλού concealer για να κάνει ένα πολύ όμορφο μακιγιάζ.

 

Η κατάλληλη απόχρωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις σε ένα concealer είναι η σωστή απόχρωση. Πρέπει να ταιριάζει ακριβώς στο χρώμα του δέρματός σου ή και μια απόχρωση πιο ανοιχτή για ένα φωτεινό πρόσωπο. Πρόσεξε όμως γιατί αν παραείναι ανοιχτό μπορεί απλά να τονίσει τους μαύρους κύκλους σου. Όπως και να έχει σίγουρα μην προτιμήσει πιο σκούρο.

Καλή κάλυψη

Πρέπει να έχει καλή κάλυψη, καλύτερη από το foundation γι'αυτό μπορεί να είναι και λίγο πιο παχύρρευστη.

Οι ανάγκες σου

Αγόρασε ένα που να καλύπτει τις ανάγκες σου. Αν θέλεις να καλύψεις σπυράκια μπορείς να διαλέξεις ένα αρκετά βαρύ προϊόν αλλιώς κάτι πιο ελαφρύ για να καλύψεις τις ατέλειες κάτω από τα μάτια.

Κέικ εφέ

Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, είναι όταν βάζεις πάρα πολύ concealer ή foundation στο πρόσωπο και η υφή του γίνεται σαν κέικ. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτεπίλεπτη οπότε δεν θέλεις να το γεμίσεις με κάτι τέτοιο.

Να αναμιγνύεται εύκολα

Δεν πρέπει να φαίνεται από που ξεκινάει και που τελειώνει το concealer. Πρέπει να μπορείς με ένα πινέλο ή και με το δάχτυλό σου να το αναμιγνύεις στο υπόλοιπο μακιγιάζ