Lipgloss ή κραγιόν: ποιο είναι καλύτερο τελικά

Μάθε σε τι συμπέρασμα θα καταλήξουμε...
Lipgloss ή κραγιόν: ποιο είναι καλύτερο τελικά



Όταν ξεκίνησα να πρωτοβάφομαι θυμάμαι που έβαζα πολύ συχνά lipgloss όταν έβγαινα τα Σάββατα. Τι ροζ, τι διαφανές, τι ροδακινί... Ό,τι χρώμα υπήρχε το είχα. Το μακιγιάζ τότε που έκανα ήταν μάσκαρα, μαύρο μολύβι ματιών στην υγρή γραμμή του ματιού (αίσχος...και το έκανα για πολύ καιρό) και lipgloss. Εννοείται ότι έχω αλλάξει πολύ από τότε.

Πάντα μου άρεσαν τα κραγιόν αλλά δεν ήξερα ποιο μου πηγαίνει και πως να το βάλω με αποτέλεσμα να αργήσω πολύ να φορέσω το πρώτο μου. Θυμάμαι ότι τελικά κατέληξα σε ένα baby ροζ της Erre Due. Απορώ που το θυμάμαι ακόμα! Μόλις αγόρασα αυτό σταμάτησα αμέσως τα lipgloss γιατί τα θεωρούσα πλέον πολύ παιδικά. Φυσικά για μολύβι χειλιών και πινέλο δεν το συζητάμε, το έβαζα κατευθείαν από τη συσκευασία και το έκανα όσο πιο σωστά μπορούσα. Πολύ σύντομα ήθελα να δοκιμάσω το κόκκινο χρώμα και μια φίλη μου μου πρότεινε ένα μολύβι χειλιών (αντί για κραγιόν) γιατί έλεγε ότι είναι πάρα πολύ σταθερό, ήταν ένα κόκκινο από την Radiant αν θυμάμαι καλά και φορούσα μόνο αυτό για πολύ καιρό.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από τα κραγιόν και τα lipgloss ξανάρχισα να ασχολούμαι και να το ψάχνω πιο πολύ και πλέον στη ζωή μου έχουν μπει όλα μαζικά, ναι και τα lipgloss. Το μυστικό είναι να ξέρεις πως να τα φοράς και πόση ποσότητα να βάλεις. Για αρχή δεν φοράς ποτέ μολύβι χειλιών χωρίς να βάλεις έστω lipgloss εκτός αν είναι από μόνο του ενυδατικό (άρα όχι τόσο σταθερό). Συνήθως κάνουν τα χείλη πολύ ξηρά και δεν δείχνουν ζουμερά γι' αυτό και ο καλύτερος συνδυασμός είναι με το κραγιόν και εννοείται να είναι στο ίδιο χρώμα και τα δύο, τα 90's έχουν περάσει πολύ καιρό τώρα. Για να χρησιμοποιήσεις το lipgloss “σωστά” άπλωσε λίγο στο κέντρο του κάτω χείλους γιατί αυτό είναι που θα δώσει την ψευδαίσθηση των σαρκώδη χειλιών αντί να το απλώσεις παντού. Φυσικά και μπορείς να τα φορέσεις όπως θέλεις εσύ, εγώ κατέληξα σε αυτούς τους τρόπους γιατί φαίνεται πιο επαγγελματικό το μακιγιάζ.

Το συμπέρασμα είναι ότι κανένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο, εντάξει για μένα υπερισχύει λίγο πιο πολύ το κραγιόν αλλά μαζί κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό!

Από τη Δανάη Γεωργαντά