Foundation: Όλα τα μυστικά για να διαλέξεις το σωστό προϊόν

Δες και ποια foundation επιλέξαμε εμείς.
Foundation: Όλα τα μυστικά για να διαλέξεις το σωστό προϊόν



Η αλήθεια είναι πως σε γενικές γραμμές το μακιγιάζ είναι δύσκολο! Είναι δύσκολο να αναμιγνύεις τις σκιές στο smoky eye, είναι δύσκολο να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή με το eyeliner, είναι δύσκολο να κάνεις το περίγραμμα των χειλιών και να βγει συμμετρικό και πάει λέγοντας. Αυτά όμως με την εξάσκηση μαθαίνονται. Αυτό που δεν μαθαίνετε όμως είναι να βρεις την σωστή απόχρωση του foundation. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που κάθε φορά όταν παίρνεις ένα foundation το χρώμα είναι λάθος.

Σου φτιάξαμε λοιπόν έναν μικρό οδηγό ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να αγοράσεις λάθος απόχρωση την επόμενη φορά.

Πάντα, μα πάντα δοκίμασε το foundation πριν το αγοράσεις. Ποτέ δεν θα καταλάβεις το χρώμα μόνο από τη συσκευασία. Άπλωσε μια μικρή στρώση στο σαγόνι σου και όχι στο χέρι. Το χέρι έχει συνήθως διαφορετικό χρώμα από το πρόσωπο. Αν δεις λοιπόν ότι η απόχρωση που έβαλες εξαφανίζεται, δηλαδή δεν φαίνεται το χρώμα τότε έχεις βρει την κατάλληλη.

Κυνήγησε το φως της ημέρας! Το τεχνητό φως που έχουν τα καταστήματα αλλοιώνουν τα χρώματα με αποτέλεσμα εσύ να αγοράσεις λάθος απόχρωση. Δοκίμασε το foundation στο πρόσωπό σου και πήγαινε με ένα καθρεφτάκι έξω να ελέγξεις την απόχρωση.

Η ιδανική απόχρωση είναι εκείνη που είναι ίδια με την επιδερμίδα σου. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν μπορείς να καταλάβεις ποια απόχρωση είναι η σωστή προτίμησε εκείνη που είναι πιο ανοιχτόχρωμη γιατί μπορείς μετά να το σώσεις με το bronzer σου. Αν διαλέξεις όμως σκούρα απόχρωση και πας να το καλύψεις με άσπρη πούδρα θα φαίνεσαι δέκα χρόνια μεγαλύτερη.

Αφού βρήκες την τέλεια απόχρωση και έχεις φτιάξει την τέλεια βάση στο πρόσωπο μπες εδώ για να δεις πώς θα το αναδείξεις.