Τέλεια επιδερμίδα: 5 tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή, από την Global Makeup Artist της Laura Mercier!

Η Tayaba Jafri ήρθε στην Ελλάδα, τη συναντήσαμε και μας αποκάλυψε τι κάνει στις διάσημες πελάτισσές της και λάμπουν!
Τέλεια επιδερμίδα: 5 tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή, από την Global Makeup Artist της Laura Mercier!



Ήρθε στην Ελλάδα μόλις έφυγε το καλοκαίρι, είχε μιλήσει σε άλλα 5 γκρουπ με beauty editors πριν από εμάς και η φωνή της έβγαινε με δυσκολία, όμως μόλις ξεκίνησε η παρουσίαση το πρόσωπό της έλαμψε και μέσα σε λίγα λεπτά μάς πήρε μαζί της σε έναν μαγικό κόσμο με χρώματα και υφές: η Tayaba Jafri είναι το δεξί χέρι της celebrity makeup artist Laura Mercier, γνωρίζει τα πιο κρυφά pro tips για τέλειο μακιγιάζ και ήταν τόσο cool που τα μοιράστηκε μαζί μας - και εμείς, μαζί σου: 

 

1. Δοκίμασε να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με ένα oil cleanser! Πολλές γυναίκες τρομάζουν στη σκέψη να καθαρίσουν το πρόσωπό τους με ένα λάδι, όμως είναι ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα, γιατί και απομακρύνει το μακιγιάζ τέλεια αλλά και δεν την "γδύνει" από τα βασικά της έλαια, δηλαδή δεν την ξηραίνει, ώστε να είναι ήδη απαλή πριν το επόμενο βήμα. 

2. Μην ξεκινάς χωρίς να έχεις ενυδατώσει την επιδερμίδα σου. Αν είσαι υπερβολικά βιαστική, βρέξε ελαφρά το πρόσωπό σου και κάνε μασάζ με την ενυδατική σου για 30 δευτερόλεπτα- θα δεις πως αμέσως το πρόσωπό σου θα ξυπνήσει! Για εκείνες τις φορές που νιώθεις πραγματικά ξηρό το δέρμα σου, ανάμειξε στην παλάμη σου λίγο έλαιο προσώπου με την ενυδατική σου, κάνει θαύματα. 

3. Το πρώτο primer που κρατήσαμε ποτέ στα χέρια μας ήταν αυτό που δημιούργησε η Laura Mercier και μετά από (κάμποσα) χρόνια εξακολουθεί να είναι παγκόσμιο best seller! Πώς το φοράς: Πάντα ως πρώτο βήμα, ποτέ δεν το αναμειγνύεις με άλλο προϊόν (πχ concealer ή makeup) και πάντα το απλώνεις κάνοντας μασάζ, όπως την ευδατική σου. 

4. Αν δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη κάλυψη, δοκίμασε μια ενυδατική με χρώμα -aka Tinted Moisturizer- γιατί συνδυάζει διάφανη κάλυψη και λάμψη, με τον πιο φυσικό τρόπο! Αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω, διάλεξε ένα makeup για ελαφριά ή μέτρια κάλυψη. Να θυμάσαι, πως τυχόν σημάδια ακμής ή λεπτές γραμμές δεν καλύπονται από υπερβολική ποσότητα makeup- το αντίθετο μάλιστα! Ένα τέλειο κόλπο που μπορεις να κάνεις είναι: βρέχεις το σφουγγαράκι του makeup και το πιέζεις καλά ώστε να μείνει νωπό. Βάζεις μια μικρή ποσότητα makeup στο χέρι σου, παίρνεις ελάχιστο κάθε φορά και το απλώνεις στο πρόσωπό σου, ώστε να ελέγχεις απόλυτα την κάλυψη. 

5. Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε με το makeup: απλώνουμε πολύ στο κέντρο του προσώπου, με αποτέλεσμα να δείχνει "βαρύ" και να κάθεται στις λεπτές γραμμές γύρω από τη μύτη και το στόμα! Την επόμενη φορά, λοιπόν, βούτηξε το σφουγγαράκι δύο φορές για κάθε μάγουλο, μία φορά για το πηγούνι και το μέτωπο και όσο προϊόν έχει μείνει πάνω στο σφουγγαράκι, πέρασέ το γύρω από την μύτη σου. Επίσης, μην ξεχνάς πως κάθε φορά που παίρνεις makeup στο σφουγγαράκι σου, το σημείο που θα αγγίξεις πρώτο είναι το σημείο όπου θα κάτσει μεγαλύτερη ποσότητα. Και πάντα μπορείς να ελαφρύνεις το αποτέλεσμα στα σημεία, πιέζοντας πάνω τους ένα καθαρό, νωπό σφουγγαράκι. 

Bonus Tip: "Αν υπάρχει 1 προϊόν που πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στην τσάντα της, πάντα, αυτό είναι το Secret Camouflage", μας είπε η Tayaba Jafri και ομολογώ πως μετά από τόσα χρόνια που γνωρίζω την ύπαρξή του, σήμερα το δοκίμασα και το ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα γιατί μέσα σε 3 δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά), αυτό το έξυπνο προϊόν βάσης "καμουφλάρει" τις ατέλειες με τον πιο διακριτικό τρόπο!