Όλοι οι μύθοι για τον ήλιο και την προστασία

Πρόσεχε για να έχεις.
Όλοι οι μύθοι για τον ήλιο και την προστασία



Το διαδίκτυο σε γενικές γραμμές έχει κάνει καλό στην καθημερινή μας ζωή. Μπορείς να μάθεις τα πάντα για τα πάντα. Το κακό είναι ότι δεν ξέρεις τη γνησιότητα των “ειδικών” που υπάρχουν με αποτέλεσμα να μην είσαι ποτέ 100% σίγουρη αν αυτά που διαβάζεις ισχύουν κιόλας. Πιο συγκεκριμένα όμως θα μιλήσω για το αντηλιακό. Κυκλοφορούν τόσοι μύθοι γύρω από τον ήλιο, την αντηλιακή προστασία και το SPF που δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πια. Παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τις πιο γνωστές αναλήθειες.

 

● Όχι, τα ρούχα δεν σε προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου. Πρέπει να φοράς αντηλιακό κάτω από αυτά. Ίσως το μαύρο χρώμα να εμποδίζεις λίγο περισσότερο το κακό αλλά τα άσπρα είναι σαν να μην φοράς τίποτα.

● Το χρώμα σου δεν φεύγει με την απολέπιση. Με την απολέπιση απλά διώχνεις τα νεκρά κύτταρα.

● Δεν έχει σημασία αν βάζεις υψηλό SPF το αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόζεις κάθε δύο ώρες και φυσικά όταν βγαίνεις από τη θάλασσα.

● Δεν μαυρίζεις ή το χρώμα της επιδερμίδας σου είναι ήδη σκούρο; Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να βάλεις αντηλιακό. Όπως και όλοι οι άλλοι έτσι και εσύ πρέπει να προστατέψεις την επιδερμίδα σου.

● Επειδή έβαλες υψηλό δείκτη προστασία δεν σημαίνει πως έτσι δεν μαυρίζεις. Μέχρι και στη σκιά μπορείς να μαυρίσεις!