Φοράς κάθε μέρα lip balm; Ξανασκέψου το!

Δεν είναι αναγκαίο να βάζεις καθημερινά.
Φοράς κάθε μέρα lip balm; Ξανασκέψου το!



Την αρχή την έκανες στην εφηβεία. Δεν μπορούσες ακόμα να φορέσεις κραγιόν και μία φίλη σου που ήταν πιο προχωρημένη σου πρότεινε το βάλσαμο χειλιών. Ήταν 2 σε ένα γιατί και τα έβαφε αλλά και τα ενυδάτωνε. Όσο περνούσε ο καιρός όμως δεν σε ένοιαζε τόσο πολύ το χρώμα αλλά η αίσθηση των απαλών χειλιών. Πλέον δεν μπορείς να ζεις χωρίς αυτό! Καιρός να αναθεωρήσεις. Δεν είναι καλό που δεν μπορείς να ζεις χωρίς αυτό.

Όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ συνηθίζουν τα χείλη σου αυτήν την ενυδάτωση και αδυνατούν να παράγουν από μόνα τους λιπαρότητα. Το πρόβλημα είναι όταν μία μέρα δεν έχεις βάλει τα νιώθεις ξηρά και να σε τραβούν με αποτέλεσμα να βάζεις ακόμα περισσότερη ποσότητα. Φαύλος κύκλος δηλαδή.

Τι μπορείς να κάνεις;

Να επιλέξεις κάποιο φυσικό βάλσαμο, χωρίς παραφίνη και να προσπαθήσεις σιγά σιγά να μειώσεις τις φορές που το απλώνεις ώστε σταδιακά να συνηθίσουν τα χείλη σου. Η διαδικασία δεν είναι πολύ ευχάριστη γιατί μπορεί μέχρι και να αποκτήσεις μικρά σχισίματα στα χείλη. Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα σε δικαιώσει. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, προσπάθησε να μην τρως πατατάκια και άλλα πολύ αλμυρά φαγητά για να μην σε τσούζει.