Οι κακές συνήθειες που έχουμε με τα μαλλιά μας

Μπορεί εσύ να έχεις την ρουτίνα σου για να φροντίζεις τα μαλλιά αλλά μήπως το κάνεις λάθος;
Οι κακές συνήθειες που έχουμε με τα μαλλιά μας



Τι θα έλεγες αν μάθαινες τώρα πως ό,τι κάνεις το κάνεις λάθος; Οι πιο απλές καθημερινές συνήθειες που έχεις, η ρουτίνα που ακολουθείς μπορεί να καταστρέφουν την τρίχα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Πρέπει να προσέχεις κάποια μικρά πραγματάκια και να αλλάξεις τον τρόπο που περιποιείσαι τα μαλλιά σου.

 

Χτενίζεις τα μαλλιά σου λάθος.

Δεν πρέπει να ξεκινάς από την ρίζα και να τα χτενίζεις προς τα κάτω γιατί μπλέκονται χειρότερα τα μαλλιά και σπάνε οι τρίχες. Ο σωστός τρόπος είναι να ξεκινήσεις από τις άκρες μέχρι να έχουν φύγει όλοι οι κόμποι και σιγά σιγά ανεβαίνεις προς τα πάνω.

Μην στεγνώνεις τα μαλλιά με την πετσέτα.

Δεν εννοώ να μείνεις με τα βρεγμένα μαλλιά και να στάζουν παντού απλά με την πετσέτα πρέπει προσεκτικά να ταμπονάρεις τα μαλλιά σου και ίσως λίγο να τα τρίψεις χωρίς όμως να δημιουργήσεις κόμπους.

Μην χρησιμοποιείς εργαλεία styling σε νωπά μαλλιά.

Μπορεί να βιάζεσαι να πας κάπου ή απλά να βαριέσαι να τα στεγνώσεις τελειώσεις αλλά μην χρησιμοποιήσεις θερμότητα στα μαλλιά αν δεν είναι 100% στεγνά. Όταν χρησιμοποιείς τέτοια εργαλεία σε νωπά μαλλιά οι τρίχες αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να κάνεις περισσότερη ζημιά αν θα έκανες το styling σε στεγνά μαλλιά.

Δεν στεγνώνεις τα μαλλιά σωστά.

Πρέπει να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν μόνα τους μέχρι να έχει φύγει περίπου το 70% της υγρασίας. Μετά ψέκασε κάποιο προϊόν κατά της θερμότητας και συνέχισε το χτένισμα με το πιστολάκι σου.

Όχι σφιχτές κοτσίδες.

Δεν κάνει να πιάνεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση σε χτενίσματα που χρειάζονται πολύ τράβηγμα όπως κοτσίδες και σινιόν. Κάνε χτενίσματα που να είναι πιο χαλαρά για να μην τραυματίζεις την τρίχα σου. Αν όμως δεν μπορείς με τίποτα να αποφύγεις την σφιχτή κοτσίδα άλλαζε καθημερινά το σημείο όπου θα στέκεται.

Προσοχή στα συστατικά.

Μπορεί εσύ να χρησιμοποιείς ένα σωρό προϊόντα περιποίησης μαλλιών για να έχεις μεταξένια μαλλιά αλλά να μην βλέπεις αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόν που χρησιμοποιείς μπορεί να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα το οποίο αφυδατώνει τα μαλλιά. Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις κάποιο σαμπουάν δες τα συστατικά πρώτα.