7 τρόποι να αποκτήσεις υπέροχα πυκνά μαλλιά

Δοκίμασε μερικά από τα tips για να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι.
7 τρόποι να αποκτήσεις υπέροχα πυκνά μαλλιά



Έχεις λεπτή τρίχα αλλά είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα για να έχεις τα πυκνά μαλλιά της φίλης σου. Όλα τα χτενίσματα θα κάθονταν τόσο ωραία... Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις. Εντάξει, ίσως να μην γίνει η τεράστια αλλαγή που ευελπιστείς αλλά έστω και λίγο θα κάνει την μεγάλη διαφορά.

 

  1. Κάνε κάθε μέρα ένα γρήγορο καλό μασάζ στο κεφάλι σου για να αυξήσεις την ροή του αίματος. Η τριβή θα ενισχύσει την ανάπτυξη της τρίχας.
  2. Απέφυγε τα χημικά σαμπουάν, conditioner και μάσκες μαλλιών και χρησιμοποίησε φυτικά σαπούνια.
  3. Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια όπως χαμομήλι, λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι, γεράνι, αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας και πολλά άλλα σαν μάσκα μαλλιών. Πέρασε 10-20 σταγόνες στα μαλλιά, κάνε μασάζ και άφησέ τα για μισή ώρα περίπου. Συνεχίζεις μετά κανονικά με την ρουτίνα σου δηλαδή το σαμπουάν και το conditioner.
  4. Μην πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου σε κοτσίδα ή κότσο γιατί με το τράβηγμα σπάνε οι τρίχες.
  5. Κατά προτίμηση μην βάφεις τα μαλλιά σου δηλαδή ούτε ανταύγειες. Τα χημικά κάνουν μόνο κακό στην τρίχα οπότε όταν προσπαθείς να τα πυκνώσεις ή και να τα μακρύνεις δεν θα βοηθήσει την διαδικασία.
  6. Αγόρασε προϊόντα όπως σαμπουάν και conditioner για όγκο στα μαλλιά. Προσοχή με το μαλακτικό να μην το απλώσεις στην ρίζα γιατί βαραίνει την τρίχα με αποτέλεσμα να φαίνονται τα μαλλιά λαδωμένα και χωρίς όγκο.
  7. Πήγαινε για κούρεμα! Άσε την γκρίνια ό,τι δεν θέλεις να τα κόψεις γιατί η κομμώτρια σου τα έκοψε δέκα πόντους ενώ εσύ τις είπες δύο. Δύο περιπτώσεις υπάρχουν ή είσαι υπερβολική ή απλά άλλαξε κομμωτήριο. Όταν τα μαλλιά σου κάνουν ουρές χάνεται ο ελάχιστος όγκος που έχεις. Δεν νομίζω να το θέλεις αυτό... Μην ανησυχείς αν θα κοντύνουν τα μαλλιά σου, θα μακρύνουν έτσι κι αλλιώς! Τι να τα κάνεις τα μακριά μαλλιά όταν είναι απεριποίητα;