Ο λόγος που έχεις λαδωμένα μαλλιά είναι επειδή δεν πλένεις τη βούρτσα σου

Μάθε όλες τις αιτίες που τα μαλλιά σου είναι λιπαρά.
Ο λόγος που έχεις λαδωμένα μαλλιά είναι επειδή δεν πλένεις τη βούρτσα σου



Μία από τις χειρότερες συζητήσεις μου είναι όταν μιλάω με κοπέλα που έχει λαδωμένα μαλλιά. Ο λόγος είναι πολύ απλός αλλά θα τα πάρω από την αρχή. Ποτέ δεν είχα τεράστιο πρόβλημα με τα μαλλιά μου αλλά σίγουρα έπρεπε να λούζομαι ανά μέρα γιατί αλλιώς τα μαλλιά μου γίνονταν λιπαρά χωρίς όγκο. Μετά από πολύ ψάξιμο έμαθα ότι πρέπει να σταματήσω το συχνό λούσιμο, να μην χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα styling και να πλένω την βούρτσα μου. Είμαι σίγουρη ότι για το τελευταίο δεν ήξερες τίποτα!

Όσες φορές λοιπόν έχω μεταδώσει την...σοφία μου στις φίλες μου δεν με πιστεύουν. Έχουν πάντα τη δικαιολογία έτοιμη! Το πιο συχνό που ακούω είναι “άλλο το δικό σου μαλλί”. Η αλήθεια είναι όμως πως η τρίχα μου είναι πάρα πολύ λεπτή και έχω λίγα μαλλιά οπότε κανονικά θα έπρεπε να λαδώνουν δέκα φορές πιο πολύ!

Καιρός λοιπόν να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου. Σταμάτα το συχνό λούσιμο. Δύο, το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα αρκεί. Αν τα μαλλιά σου είναι σε άσχημη κατάσταση μπορείς να βάλεις λίγο σαμπουάν και σιγά σιγά θα συνηθίσουν τα μαλλιά σου.

Φυσικά κόψε τα άσκοπα προϊόντα styling. Χρησιμοποίησέ τα μόνο όταν πρόκειται να πας κάπου πιο επίσημα και όχι σε καθημερινή βάση.

Και τέλος πρέπει να πλένεις την βούρτσα σου. Όπως και το κεφάλι έτσι και στη βούρτσα μαζεύονται βρόμες και σκόνη. Όταν εσύ λοιπόν έχεις πλύνει τα μαλλιά σου, έχεις βάλει τη μάσκα και θέλεις να τα φορμάρεις με το σεσουάρ μεταφέρεις ό,τι έχει πάνω η βούρτσα πάλι πίσω στο κεφάλι σου.

Ο σωστός τρόπος για να πλύνεις την βούρτσα είναι να αφαιρέσεις πρώτα όλες τις τρίχες, μετά να γεμίσεις τον νεροχύτη με ζεστό νερό και να βάλεις τη βούρτσα μέσα. Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και με λίγο σαμπουάν τρίψε τη βάση αλλά και τις τρίχες. Στέγνωσέ την και είναι έτοιμη!