Πώς θα καταπολεμήσεις την πιτυρίδα

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την αντιμετώπισής της.
Πώς θα καταπολεμήσεις την πιτυρίδα



Έχεις πιτυρίδα; Μην αγχώνεσαι και πάνω απ’ όλα μην ντρέπεσαι! Δεν είναι κάτι κακό και φυσικά μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Λίγη φροντίδα και η επιδερμίδα του κεφαλιού σου θα γίνει πάλι λεία. Δεν θα χρειαστεί να βάλεις πια καπέλο όταν θα έχει σαράντα βαθμούς έξω μόνο και μόνο για να κρύψεις το πρόβλημά σου. Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις.

 

Η θερμότητα μπορεί να είναι αυτή που προκαλεί την πιτυρίδα. Ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι και το καυτό νερό είναι αυτά που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά. Προσπάθησε λοιπόν να τα αποφύγεις.

Άλλαξε όλα τα σαμπουάν και conditioner σου με αντιπιτυριδικά για να καταπολεμήσεις την ξηροδερμία του κεφαλιού σου. Πλύνε αρκετά συχνά τα μαλλιά σου για να μην προλάβουν να μαζευτούν νεκρά κύτταρα.

Αν σε πιάνει φαγούρα είναι προτιμότερο να μην ξύσεις το κεφάλι σου. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με λίγο έλαιο το οποίο σταματά την φαγούρα.

Προτίμησε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά να είναι από φυτικά συστατικά που είναι φιλικά προς την επιδερμίδα σου. Οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα σαμπουάν του σούπερ μάρκετ προκαλούν ερεθισμό στο κεφάλι.