Ελένη Χατζίδου: Δεν θα έκανα παρέα με την Σπυροπούλου

H Eλένη Χατζίδου μπαίνει στην μπανιέρα του DownTown και μιλάει για όσα έζησε στον Άγιο Δομίνικο.
Ελένη Χατζίδου: Δεν θα έκανα παρέα με την Σπυροπούλου



Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο ήταν ό,τι πρέπει για να φύγουν τα νεύρα της και να καθαρίσει από πάνω της τις κακές στιγμές του Survivor. H Ελένη, από τη θαλπωρή της μπανιέρας της, ξέρει πια ότι το «θα φας σφαλιάρα», που είπε στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, είχε μια δόση υπερβολής. 

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΦΑΦΟΥΤΗ 

Όταν είσαι παίκτης reality που μόλις επέστρεψε στην πατρίδα, λογικό είναι να βρίσκεσαι μονίμως πάνω από ένα κινητό για να δεις αν τελικά σε συμπάθησε ο κόσμος και να απαντάς σε προτάσεις που προέκυψαν λόγω ξαφνικής προβολής. Έτσι και η Ελένη Χατζίδου, όταν ήρθε στη φωτογράφηση, τσέκαρε ανελλιπώς τα μηνύματά της στα social media για να δει τo feedback που είχε η συνέντευξή της στο Survivor Panorama. Για να διαπιστώσει ότι σταμάτησαν πια να τη σχολιάζουν για το «θα φας σφαλιάρα» που είπε στη Σπυροπούλου, μια μέρα που τα ορμονικά της είχαν πιάσει κόκκινο, και να συνεχίσει κανονικά τη νέα ζωή της. Μια ζωή χωρίς κρίσεις πανικού, με ένα πιο τολμηρό-sexy προφίλ και μία χαλαρότητα απέναντι στα πράγματα. 

Γιατί μπήκες στο Survivor; 
Μπήκα για να ξεπεράσω τις φοβίες και τις κρίσεις πανικού που πάθαινα, και νιώθω ότι τα κατάφερα. Είχα υψοφοβία και φοβία στο νερό. Φαντάσου ότι δεν μπορούσα να βάλω το κεφάλι μου στο νερό γιατί νόμιζα ότι θα πνιγόμουν και θα σταματούσε η αναπνοή μου. Μερικά πράγματα δεν εξηγούνται. 

Και πότε έπαθες πρώτη φορά κρίση πανικού; 
Κρίση πανικού έπαθα πρώτη φορά στην πίστα. Την ώρα που τραγουδούσα μούδιασαν τα χέρια και το κεφάλι μου και νόμιζα ότι πάθαινα ανακοπή. Σταμάτησα το πρόγραμμα, πήγα πίσω στα παρασκήνια, ξάπλωσα ανάσκελα και ήρθε να με βοηθήσει ο Αργυρός. Είναι κάτι που προέκυψε από υπερβολικό άγχος. Όλοι οι τραγουδιστές θέλουμε την επιτυχία, θέλουμε να έχουμε καλές συνεργασίες αλλά κανένας δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Όταν ακούστηκε το Χειρότερα στα τέλη του 2012 νόμιζα ότι μπορούσα να το διαχειριστώ αλλά τελικά ήταν πιο μεγάλο απ’ ό,τι μπορούσα να αντέξω. Κάπως έτσι απέκτησα ένα επιπλέον άγχος και άρχισα να σκέφτομαι: Τα πάω καλά τώρα; Να το συνεχίσω; Πριν φύγω για το Survivor έπαθα κρίση πανικού από το άγχος μου. Έκανα εμετό κάθε μέρα, πήγα στην κλινική με ορούς, περπατούσα και ζαλιζόμουν, όλα γύρω μου γυρνούσαν και ένιωθα ότι τελείωνε το οξυγόνο μου. Πάντως, δεν πίστευα πόσος κόσμος υποφέρει και πόσους θα άγγιζε αυτό το πράγμα. Γιατί το να θέλει κάποιος να ξεπεράσει τις φοβίες του και τελικά να νιώθει πως το κατάφερε είναι μεγάλη υπόθεση. 

Τελικά, καλά έκανες και μπήκες; 
Ναι, δεν τα μετάνιωσα. Βέβαια έκλαιγα από την πείνα. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα ξαναπήγαινα.

Έχεις καταλάβει για ποιο λόγο είχες αρνητικά σχόλια στο twitter;
Είναι όπως στο ποδόσφαιρο. Βλέπεις έναν παίκτη σε αγώνα ποδοσφαίρου να χάνει το γκολ και του λένε: «Πού πας, ρε άμπαλε, άχρηστε». Αν στην επόμενη φάση βάλει το γκολ, του λένε: «Αγόρι μου, θεέ μου». Έτσι είμαστε. Όταν βγήκα από το παιχνίδι, οι συνεργάτες μου μου είπαν ότι μέχρι ενός σημείου ήσουν η Ελένη που ξέραμε και από ένα σημείο και μετά ο κόσμος χαλάστηκε με το «σκάστε βρε» και την ατάκα «θα φας σφαλιάρα» που είπα στην Κωνσταντίνα. Αλλά τα πράγματα είναι πιο απλά και εμείς τα κάνουμε περίπλοκα. Κατ’ αρχάς, δεν μπορώ να πάρω πίσω ό,τι έγινε αλλά ούτε το θεωρώ τραγικό. Όμως μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που βλέπει ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είμαι τρελή για να λέω: «Θα φας σφαλιάρα». Μη με αδικείτε έτσι. Δεν σκέφτεται ο άλλος ότι κάτι έχει γίνει; Τη συγκεκριμένη μέρα είχα τα ορμονικά μου, επειδή μας κόπηκε η περίοδος, και αυτό μου πείραξε πάρα πολύ τα νεύρα. Όταν η Κωνσταντίνα μού πείραξε τα μαλλιά, της μίλησα όπως θα μιλούσα σε μία φίλη μου. Και νομίζω ότι έχω δικαίωμα να το πω σε μία κοπέλα που κοιμόμαστε μαζί, τρώμε μαζί, πάμε στον τρίτο φοίνικα και τα κάνουμε μαζί. Την παράλλη μέρα ήμασταν μια χαρά. 

Δεν είχατε προηγούμενα με την Κωνσταντίνα; 
Ή η Κωνσταντίνα ήταν πολύ χαλαρή ή εγώ το είχα δει πολύ σοβαρά. Τώρα, που είμαι απ’ έξω και είδα τις συνεντεύξεις που έδινα, νομίζω ότι το είχα πάρει πολύ βαριά. Μακάρι να το έβλεπα με την αφέλεια της Κωνσταντίνας. 

Όταν της είπες «θα φας σφαλιάρα», ήξερες ότι έγραφαν οι κάμερες;
Φυσικά και το ήξερα. Αφού οι κάμερες είναι στημένες απέναντι. Μην ξεχνάς ότι ήμουν στο Survivor 2 και όχι στο πρώτο. Επίσης ήξερα από πριν ότι μπαίνουν υπότιτλοι από κάτω, ακόμα και αν ψιθυρίσεις. Όμως δεν πήγα στην εκπομπή της Ντορέττας να της πω «σκάσε». Αυτό θα ήταν αγένεια. Το reality όμως ήταν η ζωή μου και έπρεπε να είμαι αληθινή και όχι σον σον. 

Η Σπυροπούλου είναι αληθινή; 
Κανείς εκεί μέσα δεν είναι διπρόσωπος. Το να συγκρατείς τα νεύρα σου δεν είναι διπροσωπία. Η Κωνσταντίνα έχει αυτό το «χα, χα, χα, χου, χου, χου» και είναι ο εαυτός της. 

Πιστεύεις ότι μπήκε στο παιχνίδι για να φτιάξει το προφίλ της; 
Μα το έχει πει και μόνη της: ότι οι τηλεθεατές έχουν γνωρίσει μία παρουσιάστρια για την οποία όλοι ξέρουμε ότι κατά καιρούς έχουν πει διάφορα. Οπότε μπήκε στο παιχνίδι γιατί ήθελε ο κόσμος να γνωρίσει ποια πραγματικά είναι η Κωνσταντίνα. 

Σε έφαγε η Κωνσταντίνα; 
Γιατί να με φάει; Το περιστατικό θα μπορούσε να γίνει με οποιονδήποτε. Και η Όλγα να μου τραβούσε τα μαλλιά, το ίδιο θα γινόταν. 

Θα μπορούσες να κάνεις παρέα με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; 
Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Θα ήμουν ψεύτρα να πω ότι θα μπορούσα να κάνω παρέα με 13 άτομα. Δεν θα μπορούσα να κάνω κολλητή παρέα με την Κωνσταντίνα, όμως θα έβγαινα μαζί με όλα τα κορίτσια για να θυμηθούμε τα παλιά. Μπορεί όμως, αν έμενα λίγο παραπάνω μέσα, τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά. 

Σε ποιον από το Survivor θα αφιέρωνες το «χειρότερη να είναι η κάθε σου ημέρα»;
Θέλω να κερδίζει η ομάδα μου και να τους βλέπω ενωμένους. Θα αφιέρωνα το «μα πού να δεις αργότερα, που θα έρθουν τα χειρότερα» στους Μαχητές. 

Στεναχωρήθηκες για κάτι;
Το μόνο που με στεναχώρησε είναι το πώς είδε ο κόσμος κάποια πράγματα, γιατί ένιωσα ότι αδικήθηκα. Μη με αδικείς για μια ατάκα που μπορεί να είναι ανθρώπινη και μπορεί να ειπωθεί και έξω που μιλάμε. Ένα «σκάστε, βρε» δίπλα σε μια κοπέλα που κλαίει, σε έναν άνθρωπο που έδειξε πως δεν τον ένοιαξε καθόλου. 

Είχε παρασκήνιο το Survivor 2; Υπήρξαν κακές στιγμές που δεν είδαμε; 
Ποτέ. Οι κακές στιγμές φάνηκαν γιατί οι cameramen με το που ακούνε καβγά τρέχουν κοντά σου. Δεν κρύβεται κάτι εύκολα. Στην αρχή, μέχρι να πεινάσουμε, είχαμε σούπερ στιγμές. Βγάλαμε το τραγούδι του Survivor και γυρίσαμε ένα video clip που έλεγε «πώς, πώς, πώς ν’ ανοίξεις την καρύδα». Αλλά είδα ότι δεν έχει παίξει πουθενά. 

Όταν ο Νάσος Παπαργυρόπουλος έκανε προσευχή, ο κόσμος έλεγε ότι ακολουθεί τα χνάρια του Γιώργου Αγγελόπουλου. 
Εμείς του το ζητούσαμε. Όταν κοιμόμασταν όλοι μαζί μετά από αγωνίσματα και κούραση, του λέγαμε: «Νάσο, θα πεις προσευχή;» γιατί είναι πολύ ψαγμένος με τις θρησκείες. Δεν το έκανε στημένα. Εκεί είχαμε μεγάλη ανάγκη να νιώσουμε ότι έχουμε τον Θεό μαζί μας και μας βοηθάει. 

Πιο πολλή παρέα έκανες με την Ξένια και τη Δαλάκα; 
Έκανα παρέα με όλους. Όσα έχω πει στην Όλγα δεν τα έχω πει σε κανέναν. Η κάμερα δεν ερχόταν παντού. Όταν, ας πούμε, ήθελα να μιλήσω για τα γκομενικά μου πήγαινα στον κορμό πίσω από τον βράχο τα λέγαμε με την Όλγα. 

Μιας και ανέφερες τα γκομενικά, τι άφησες πίσω πηγαίνοντας στο Survivor; 
Από τον Ιούνιο έχω χωρίσει από μία μεγάλη σχέση και είμαι ελεύθερη. Τώρα δεν ψάχνομαι. Ό,τι είναι να έρθει ας έρθει. 

Σου κακοφαίνεται που ο Άρης Σοϊλέδης έχει κάνει άλλη σχέση;
Καλέ, τι να μου κακοφανεί; Θα κλαίω δηλαδή τη μοίρα μου; Όλα καλά. 

Αν σου έλεγαν ότι πρέπει να τα φτιάξεις αναγκαστικά με κάποιον από το Survivor, ποιος θα ήταν; 
Ξεκάθαρα ο Γιάννης Τσίλης. Και μάλιστα μου έστειλε μήνυμα η κοπέλα του, η Λένα, για να μου πει ότι με χάρηκε πολύ. Της είπα, να είσαι περήφανη για το αγόρι σου, είναι από τα καλύτερα παιδιά. Ο Γιάννης μάς είπε ότι θα μας καλέσει στον γάμο του και επειδή είναι μερακλής θα έχει κατσίκια και προβατίνες. 

Εσύ θέλεις να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια;
Θέλω να κάνω οικογένεια αλλά έχω σταματήσει να αγχώνομαι. Κάποια στιγμή το σκεφτόμουν πολύ έντονα και έλεγα: «Τι γίνεται τώρα;» Μετά το Survivor χαλάρωσα και άρχισα να σκέφτομαι πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Σκέφτομαι, βέβαια, ότι περνούν τα χρόνια και όσο μεγαλώνεις έχεις όλο και πιο λίγες πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχουν λύσεις, μπορείς και να υιοθετήσεις παιδί. 

Γιατί το λες αυτό; Πόσων χρονών είσαι πια;
Δεν θέλω να λέω την ηλικία μου. Κάποτε κορόιδευα όσους την έκρυβαν και έλεγα: Σιγά μην έχω κόμπλεξ με την ηλικία μου. Τώρα σκέφτομαι: Άσε να υπάρχει ένα μυστήριο. 

Παρ’ όλα αυτά έχεις αυτοπεποίθηση;
Ήμουν πάντα αδύνατη, αλλά τώρα που έχασα τα επτά κιλά νιώθω καλύτερα. Είχα φουσκώσει λίγο. Γυναίκες τώρα… τι ψάχνεις; Είναι πάντως μέρες που λέω στον εαυτό μου «πώς είσαι έτσι;» και άλλες που νιώθω καλά. Οπότε σήμερα νομίζω ότι στη φωτογράφηση βγήκε το δεύτερο. 

Τι σχόλια πιστεύεις ότι θα ακούσεις για τη φωτογράφηση; 
Ότι επιτέλους έκανα μπάνιο, ότι αδυνάτισα και ότι πήρα ωραίο χρώμα. Επίσης θα φανεί λίγο υπερβολή που βγήκα με μαγιό έξω μες στο κρύο. Είναι λίγο πιο sexy η φωτογράφηση αλλά OK τι να κάνουμε; Νομίζω ότι αυτό είναι ό,τι πιο τολμηρό έχω κάνει. Έγινα τολμηρή μετά το Survivor. 

 

Fact 
Το τραγούδι «Τα Χειρότερα 2018» της Ελένης Χατζίδου κυκλοφορεί από τη Spice Music. 

Fact
Όταν βγήκε από το παιχνίδι έφαγε πολλά burgers και έκανε δύο ώρες μπάνιο. 

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.

Φωτογραφίες: Koσμάς Κουμιανός

Βοηθός φωτογράφου: Γιώργος Μακρής

Make-up: Θάνος Βογιατζής

Hair styling: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Styling: Φιλίτσα Νικολαϊδη