21η AXDW: Τι ξεχώρισε πραγματικά στην εβδομαδα μόδας;

Πάμε Ζάππειο;
21η AXDW: Τι ξεχώρισε πραγματικά στην εβδομαδα μόδας;



Η 21η Athens Xclusive Designers Week, ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Μαρτίου και τέλειωσε χτές πανηγυρικά. Τι ξεχώρισε όμως πραγματικά φέτος; Έγινε κάτι περίεργο, κάτι που δεν περιμέναμε ή όλα ήταν όπως κάθε χρόνο; 

- Η φετινή έκπληξη ήταν σαφώς η άφιξη του Dean και Dan Katen ή αλλιώς DSQUARED 2, oι οποίοι και παρουσίασαν μέρος της νεας τους συλλογής (μόλις 6 κομμάτια!) και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο opening για την εβδομάδα μόδας. Άλλωστε ξέρουμε πόσο αγαπούν την Ελλάδα και αυτό φαίνεται σε κάθε κινησή τους!

- Χαρήκαμε πολύ που είδαμε και πάλι τον Λάκη Γαβαλά (πάντα χαμογελαστό και στιλάτο), ο οποίος και παρουσίασε τη νέα του συλλογή LAK. by Lakis Gavalas. Guest έκανε και η Σοφία Μουτίδου!

- Φέτος ο οίκος Kathy Heyndels & Giannetos επέλεξαν και πολλούς διάσημους, για να δοκιμάσουν τις δημιουργίες και να περπατήσουν το catwalk, όπως:

H Σόφη Πασχάλη (ζήτω το Survivor!) και η Nίνα Λοτσάρη.

Ο Γιώργος Ντάβλας.

Ο Φρέντυ Καλομπράτσος.

Και ο Ρένος Ρώτας.

- O oίκος Parthenis και η σύγχρονη collection του, μας έκανε να νομίζουμε ότι παρακολουθούμε εβδομάδα μόδας του εξωτερικού. Πραγματική έκπληξη, χωρίς υπερβολές!

Η σχεδιάστρια Orsalia Parthenis.

- Aγαπήσαμε και πάλι το floral μέσα από το λουλουδάτο φόρεμα του οίκου Olga Karaververi. Κομψό και άκρως θηλυκό!

- Το καλοκαίρι ήρθε ένα βήμα πιο κοντά με τις ethnic δημιουργίες της Celia Dragouni!

- Το catwalk της Evi Grintela, με τα κομψά και προσεχτικά σχεδιασμένα ρούχα, μας τράβηξε την προσοχή! 

Kαι για άλλη μια χρονιά είπαμε ότι τελικά το Ζάππειο είναι ο κατάλληλος χώρος για την εβδομάδα μόδας. Κομψός, όμορφος και φωτεινός!

Στο τέλος κρατήσαμε το καλύτερο, δηλαδή το fashion show του Vassili Zoulia, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Εθνικό Κήπο (!). Με guest star όπως η Βίκυ Καγιά και η Δωροθέα Μερκούρη. Πραγματικά, ένα πανέμορφο show, σε προδιαγραφές εξωτερικού! Όλο το σκηνικό, μας θύμισε Dolce & Gabbana σε ελληνικό έδαφος.

Και του χρόνου λοιπόν!

Φωτογραφίες: Panoulis, Vassilis Zoulias.