Maison Martin Margiela Spring 2015 Couture: Η επιστροφή του John Galliano με μια υπέροχη συλλογή

Ο σχεδιαστής ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του και αποδείχτηκε το ιδανικό ταίρι του Martin Margiela.
Maison Martin Margiela Spring 2015 Couture: Η επιστροφή του John Galliano με μια υπέροχη συλλογή



Μετά από τέσσερα χρόνια επαγγελματικής και κοινωνικής απαξίωσης, ο John Galliano ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του για να διεκδικήσει και πάλι μία θέση στη βιομηχανία της μόδας. Και από ότι φάνηκε από την καινούρια του συλλογή για το Maison Martin Margiela, η θέση αυτή του ανήκει.

Ο πρώην σχεδιαστής του Οίκου Dior παρουσίασε την spring 2015 couture collection στο Λονδίνο, και όχι στο Παρίσι όπως συνήθιζε να κάνει, επιλέγοντας έναν όχι και τόσο γνωστό χώρο – κάτι πολύ ταιριαστό αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Martin Margiela είναι ένας άνθρωπος που επιλέγει να μένει στην αφάνεια. Τα τέλεια αποδομημένα tuxedos και τα υπέροχα ανανεωμένα φορέματα θύμισαν σε όλους τις ξεχωριστές δεξιότητες του Galliano, ενώ τα σουρεαλιστικά διακοσμητικά στοιχεία (το παλτό που θυμίζει αστακό) επιβεβαίωσαν ότι μπορεί ακόμα να δημιουργήσει νέα και φρέσκα concept.

Η αποδόμηση αποτελούσε πάντα μία από τις βασικότερες αρχές του Margiela και ο Galliano αποδείχτηκε το ιδανικό ταίρι με την προσπάθεια που κατέβαλε – ειδικά στο τέλος, όταν τα μοντέλα παρέλασαν με έναν αποκαλυπτικό τρόπο ώστε να φωτίσουν τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τη συλλογή. Ο μινιμαλισμός ήταν ένα ακόμα σήμα κατατεθέν του Margiela, και ο Galliano απέδειξε και πάλι την κυριαρχία του με ένα ανδρόγυνο μαύρο κοστούμι και μια γοητευτική σειρά απλών κόκκινων φορεμάτων που έφεραν πίσω τους Mao γιακάδες.

Στην πρώτη σειρά του show βρέθηκαν και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του σχεδιαστή - η Anna Wintour, ο Manolo Blahnik, η Kate Moss και ο Christopher Bailey του Οίκου Burberry, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει διασχίσει όλη την πόλη αφήνοντας το δική του παρουσίαση αντρικών ρούχων για να παρευρεθεί στο event. Με μία πρώτη ματιά, φαίνεται ότι το ντεμπούτο του σχεδιαστή στέφθηκε με δάφνες. Ο ίδιος όμως άφησε να εννοηθεί μέσα από τη δουλειά του ότι ο «νέος» Galliano έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει.