Από πού πήραν το όνομα τους μερικά από τα αγαπημένα μας Fashion Brands;

Για να τεστάρουμε τις fashion γνώσεις σου!
Από πού πήραν το όνομα τους μερικά από τα αγαπημένα μας Fashion Brands;



Εντάξει, προφανώς και όλοι ξέρουμε ότι βρίσκονται πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τα ονόματα των Chanel και Marc Jacobs παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει για όλα τα brands, αφού πολλές φορές το όνομα τους δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο όπως θα πίστευε κανείς.

Εσύ ξέρεις ποιος βρίσκεται πίσω από το όνομα των αγαπημένων σου fashion brands;

1. Céline

Πρόκειται για το πραγματικό όνομα της Céline Vipiana, η οποία άνοιξε το πρώτο της μαγαζί στο Παρίσι το 1945, με τη βοήθεια του συζύγου της Richard, αρχικά ως μαγαζί που πουλούσε χειροποίητα παιδικά παπούτσια και στη συνέχεια, το 1969, μπήκε στο χώρο της γυναικείας μόδας.

2. Chloé

To brand δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν υπάρχει μία πραγματική Chloé από την οποία εμπνεύστηκε ο οίκος το όνομα του αλλά ο ίδιος ο δημιουργός του, Gary Aghion, ανέφερε ότι ο οίκος Chloé, πήρε αυτό το όνομα το 1952 γιατί ήταν ζεστό και πολύ θηλυκό.

3. J.Crew

Το όνομα του γνωστού brand, μπορεί να σε παραπέμπει σε έναν sexy, stylish άντρα, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα τελείως φτιαχτό όνομα, το οποίο προέκυψε μετά από επιθυμία του ιδιοκτήτη της εταιρείας το 1989.

4.Dr. Martens

Ω ναι! Το όνομα κρύβει πίσω του ένα αληθινό πρόσωπο, τον Klaus Martens, έναν γερμανό γιατρό ο οποίος μετέτρεψε τις στρατιωτικές του μπότες, σε ειδικό «γύψο» για να αναρρώσει από ένα ατύχημα του στο σκι. Άρχισε να πουλάει το άνετο δημιούργημα του το 1947.

5.Η&Μ

Λοιπόν η αλήθεια εδώ βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού το σουηδικό brand αναφέρεται στο σουηδικό «hennes», δηλαδή «αυτή» και στον Σουηδό Mauritz Widforss, του οποίου τη εταιρεία κυνηγετικών ρούχων εξαγοράστηκε από την H&M το 1968

6.Delia’s

Το πιο αγαπημένο νεανικό brand –αν έχεις έφηβη κόρη, πρέπει να επισκεφτείς το ηλεκτρονικό του κατάστημα!- ήταν η πιο γνωστή εταιρεία ρούχων την δεκαετία του 90’, παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες του, Stephen Kahn και Chris Edgar, αρνούνται να απαντήσουν αν υπήρχε μία πραγματική κοπέλα που τους ενέπνευσε, κάτι το οποίο μας κάνει να υποθέσουμε ότι είναι μία δική τους επινόηση.

7.Marni

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι ο οίκος Marni ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή Consuelo Castiglioni αλλά λίγοι ξέρουν ότι το brand πήρε το όνομα του από την μικρή και πολυαγαπημένη αδερφή του σχεδιαστή, Marni.

 

Πηγή: Refinery29