Και όμως αυτές είναι οι πιο διάσημες μπότες του χειμώνα

Η νέα hipster εμμονή είναι εδώ!
Και όμως αυτές είναι οι πιο διάσημες μπότες του χειμώνα



Ψάχνεις για το νέο trend που έχει ξετρελάνει τις fashionistas ανά τον κόσμο, τόσο πολύ που τείνουν τα εξαντληθούν τα αποθέματα του; Όχι μην σκέφτεσαι τις τελευταίες συλλογές των αγαπημένων σου σχεδιαστών και σίγουρα μην προσπαθείς να βρεις κάποιο glamour κομμάτι που σε έχει ενθουσιάσει.

Η αλήθεια είναι ότι στην χώρα μας μπορεί να μην υποφέρουμε από πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα -αν εξαιρέσεις την βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, βέβαια- αλλά στις ΗΠΑ το top προϊόν στα παπούτσια αυτή τη στιγμή θα σε εκπλήξει. Δεν είναι άλλο από την κλασσική L.L Bean μπότα. Το κλασικό σχέδιο, που μας θυμίζει αυτές που φοράει η γιαγιά μας όταν περιποιείται τα λουλούδια στον κήπο της, δεν είναι καθόλου glamorous, καθόλου κομψή, αντιθέτως βάση του normcore κύματος, που είναι τόσο trend τον τελευταίο χρόνο, η L.L Bean μπότα έχει δύο μεγάλα προτερήματα: είναι ζεστή και άνετη.

Αυτό το folklore παπούτσι κοστίζει 99 δολάρια (περίπου 85 ευρώ περίπου) και υπόσχεται να σε κρατήσει στεγνή και ζεστή ό,τι και να γίνει. Ο εκπρόσωπος του  brand Mac McKeever ανέφερε στην Bloomberg Business Week ότι ενώ παραδοσιακά πρόκειται για μία μπότα που είχε κάθε χρόνο πωλήσεις από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και εργάτες, τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει σε πωλήσεις στα πιο νεανικά κοινά, λόγω των folklore και normcore trends που είναι πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια.

Για να φανταστείς το συγκεκριμένο κομμάτι πωλείται τόσο γρήγορα που ή ίδια η εταιρεία δεν καταφέρνει να φτιάχνει τόσο γρήγορα μπότες όσο οι παραγγελίες το απαιτούν! Τα τελευταία τρία χρόνια οι πωλήσεις ανεβαίνουν ανοδικά και αναμένεται να έχουν σημειωθεί 100.000 παραγγελίες στο συγκεκριμένο κομμάτι μέχρι το τέλος του 2014, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ίδια η εταιρεία ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις παραγγελίες του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι όλη αυτή η τρέλα γύρω από αυτές τις μπότες σημειώνεται χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή στο σχέδιο από την ίδια την εταιρεία.

Οι μπότες φτιάχνονται στο χέρι και για αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο από την πλευρά των κατασκευαστών να έχουν μεγάλο απόθεμα έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο. Αλλά ίσως αυτό να είναι ένα από τα πράγματα που λατρεύουν οι hipster αγοραστές ανά τον κόσμο: άνεση, ζεστασιά και μοναδικότητα.

Είναι άραγε η L.L. Bean η νέα απόλυτη εμμονή των hipsters και οπαδών του normcore στυλ;  Θα την φόραγες ποτέ;