Το FollowMe είχε προβλέψει το χρώμα της χρονιάς -όπως ανακοίνωσε το Pantone Color Institute-… είσαι έτοιμη για το Marsala;

Αν αναρωτήθηκες ποτέ, ποιος αποφασίζει τι χρώματα κραγιόν θα φορέσεις ή τι χρώμα θα βάψεις τον τοίχο του δωματίου σου, τότε σου έχουμε τον «ένοχο».
Το FollowMe είχε προβλέψει το χρώμα της χρονιάς -όπως ανακοίνωσε το Pantone Color Institute-… είσαι έτοιμη για το Marsala;



Η γνωστή εταιρεία χρωμάτων Pantone, δημοσιεύει κάθε χρόνο την λίστα με τα καλύτερα χρώματα για την επόμενη σεζόν και όσον αφορά το 2015, το top χρώμα θα είναι το Κόκκινο Marsala.

Τώρα θα μας πεις…τι είναι πάλι αυτό το Κόκκινο Marsala. To Marsala είναι ιταλικό κρασί γνωστό για τη μεστή γεύση, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει και το εν λόγω χρώμα του. Αν το Marsala ήταν καλοκαίρι, θα ήταν ένα ζεστό απόγευμα σε ένα παλιό σπίτι με πράσινα παράθυρα στην Τοσκάνη, αν πάλι ήταν χειμώνας θα ήταν μία βραδιά μπροστά στο τζάκι με φίλους και κρασί. Όπως καταλαβαίνεις το φετινό χρώμα της χρονιάς, ταιριάζει παντού και όπως σου είχαμε πει πριν αρκετό καιρό εδώ στο #FollowMe, οι αποχρώσεις του μπορντό φέτος θα είναι το απόλυτο must.

Η συγκεκριμένη Marsala απόχρωση είναι πιο γήινη και πιο μεστή από κάθε άλλη, κάτι που δίνει στο χρώμα περισσότερο σπιτικό και cozy ύφος.

«Όπως και το κρασί από όπου έχει πάρει το όνομα του, έτσι και το ίδιο το χρώμα βγάζει μία αίσθηση πλούτου, ικανοποίησης και ολοκλήρωσης» ανέφερε ο Leatrice Eiseman, Executive Director του Pantone Color Institute.

Μπορεί πολλοί να αμφισβητούν συχνά τη λίστα με τα καλύτερα χρώματα της Pantone, όπως κάθε τι που έχει επιτυχία φυσικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους εταιρείες καθώς και η textile design βιομηχανία είναι αυτοί που αποφασίζουν συνήθως για το τι prints και τι χρώματα θα φορέσεις, τις σεζόν που έρχονται… πολύ πιο πριν από τους σχεδιαστές.

Εμείς πάντως εδώ στο #FollowMe έχουν ήδη αρχίσει να σε προετοιμάζουμε για τη Marsala σεζόν που έρχεται!