Τα 7 παπούτσια που χρειάζεται μία ολοκληρωμένη χειμωνιάτικη ντουλάπα

Είσαι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές; Δες ποια είναι τα απαραίτητα κομμάτια για αμέτρητους συνδυασμούς.
Τα 7 παπούτσια που χρειάζεται μία ολοκληρωμένη χειμωνιάτικη ντουλάπα



Είμαι από αυτές που δεν μπορώ να αποχωριστώ τα ρούχα μου ακόμα και αν πλέον έχουν κάνει τον κύκλο ζωής τους και είναι σε θέση να γίνουν ρετάλια ή πλέον δεν μου κάνουν, τα είκοσι τα έχουμε αφήσει πίσω μας εδώ και καιρό. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν ανοίξεις την παπουτσοθήκη μου. Τόνοι από παπούτσια τα οποία δεν είναι σε θέση να φορεθούν πλέον, ισχύουν οι φήμες ότι έχω ακόμα τα converse που φορούσα στο λύκειο, αλλά παρόλα αυτά καμία κίνηση από μέρος μου για να αφήσω να συνεχίσουν την ζωή τους κάπου άλλού.

 της Αθηνάς Κουτρομάνου

Παρόλο που αδυνατώ να αποχωριστώ αντικείμενα και το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα αφήσω κανένα ρούχο μου να βγει στη σύνταξη, ένα γεγονός άλλα τα μέχρι τώρα σχέδια μου, μετακόμισα σε δικό μου σπίτι και πλέον οι μεγάλες παπουτσοθήκες της μαμάς, αντικαταστήθηκαν με μία tiny που χωράει ίσα-‘ισα τα απαραίτητα.

Και πριν προλάβω να αγχωθώ για το ποια θα κρατήσω και ποια θα δώσω, αποφάσισα να κάνω το μόνο πράγμα που ξέρω καλά, το απόλυτο αγχολυτικό: να φτιάξω μία λίστα. Αποφάσισα ότι όσον αφορά τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου, οι κινήσεις μου φέτος θα είναι σοφές και θα προσπαθήσω να χτίσω μία γκαρνταρόμπα με τα απαραίτητα κομμάτια που χρειάζομαι για να κάνουν αμέτρητους συνδυασμούς, χωρίς να ξοδευτώ παραπάνω από τον προϋπολογισμό μου.

Επειδή ποτέ δεν θα έχω δικό μου δωμάτιο-ντουλάπα όπως η Carrie Bradshaw, κυρίως επειδή η μανία μου για καθαριότητα θα έκανε αδύνατη κάθε απόπειρα μου να στοιβάξω πολλές μικρές κούτες μαζί, σου έχω ετοιμάσει την λίστα με τα βασικά παπούτσια που θα πρέπει να έχει κάιε ντουλάπα για να είναι ολοκληρωμένη.

Basic Ballet Flats

Μην νομίζεις ότι οι μπαρέτες είναι βαρετές, απλά φέρε στο μυαλό σου το στυλ κλασικών style icons του 50’ όπως η Audrey Hepburn, που φορούσαν τις μπαρέτες τους με τους πιο απλούς αλλά συνάμα στιλάτους συνδυασμούς και θα καταλάβεις γιατί τα έχεις ακόμα ανάγκη στην ντουλάπα σου.

Τα slip on sneakers

Για τα κορίτσια που ακόμα δεν θέλουν να τολμήσουν να συνδυάσουν μία τούλινη φούστα με αθλητικά, υπάρχει και η λύση των slip on sneakers. Είναι περισσότερο casual από τα κλασικά sporty αθλητικά και συνδυάζονται με τα περισσότερα ρούχα

Ankle boots

Μα πως θα βγάλεις τον χειμώνα χωρίς ένα ζευγάρι ζεστές ankle boots; Δεν υπάρχει πιο βολικό και άνετο είδος μπότας, ταιριάζει σε όλα τα στυλ και στα περισσότερα σώματα.

Οι απλές γόβες με ψηλό τακούνι

Είναι σέξι, κάνουν τις γάμπες σου να δείχνουν ατελείωτες και θα αναβαθμίσουν κάθε σου look. Εκτός βέβαια και αν έχεις το δικό μου πόδι, γιατί με 34.5 νούμερο ποδιού… τίποτα δεν βρίσκω…τίποτα… άδικη ζωή.

Τα chunky πέδιλα που φοράς και το χειμώνα

Τα πέδιλα με κάλτσες είναι must για ακόμα μία σεζόν, ενώ πρόκειται για μία πολύ οικονομική λύση αφού μπορείς να φορέσεις τα ίδια παπούτσια όλες τις σεζόν και να δείχνεις super stylish.

Μία άνετη μπότα μέχρι το γόνατο

Δεν σου το λέμε επειδή είναι ένα από τα must have για φέτος, αλλά τις πολύ κρύες μέρες, θα βγάλεις τον boho εαυτό σου, με μία άνετη μπότα μέχρι το γόνατο και αέρινα midi φορέματα. Φρόντισε ότι μπότα και αν διαλέξεις να μην είναι πολύ κολλητή στο χώμα σου… εκτός και αν έχεις τα πόδια της Olivia Palermo βέβαια και ότι και φορέσεις θα δείχνει υπέροχο πάνω σου.

Ανδρόγυνα brogues

Το ιδανικό παπούτσια για το γραφείο, αυτό που θα κάνει και το πιο casual ντύσιμο να ξεχωρίσει, είναι βολικό, ταιριάζει με όλα και αν θες μία basic ντουλάπα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μαύρα ή καφέ σκαρπίνια –ή και τα δύο, παράλογη δεν θα σε βρίσκαμε.