Απλοί κανόνες για να γίνεις εξπέρ στους εκκεντρικούς χρωματικούς συνδυασμούς όπως η Rita Ora

Οι κανόνες που πρέπει να ξέρει κάθε fashionista.
Απλοί κανόνες για να γίνεις εξπέρ στους εκκεντρικούς χρωματικούς συνδυασμούς όπως η Rita Ora



Όλες λατρεύουμε τους εκπληκτικούς χρωματικούς συνδυασμούς που κάνουν celebrities όπως η Rita Ora και η Rihanna, παρόλα αυτά, κάθε φορά που τολμάμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο μπροστά από τον καθρέφτη μας, το αποτέλεσμα συνήθως είναι κάτι παραπάνω από αταίριαστο.

Ποιοι είναι λοιπόν οι απλοί κανόνες για να καταφέρουμε και εμείς να πετύχουμε το τρελό color blocking των διάσημων fashionistas;

Τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα, αρκεί να συμβουλευτείς την αλληλουχία χρωμάτων σε μία χρωματική παλέτα και θα καταλάβεις ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο και τι συνδυασμούς θα πρέπει να αποφεύγεις.

Βάση αυτή της χρωματικής παλέτας λοιπόν σου έχουμε μαζέψει τα βασικά 4 tips για να σε κάνουν εξπέρ στο color blocking

1.Τα χρώματα της ίριδας, που βρίσκονται ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο, είναι ιδανικά για περίεργους χρωματικούς συνδυασμούς

(κίτρινο με πορτοκαλί, κόκκινο με βιολετί, το χρώμα της μέντας με μπλε κτλ)

2.Βλέποντας τη χρωματική παλέτα ή αλλιώς τροχό χρωμάτων (color wheel) επέλεξε να συνδυάσεις χρώματα που συνδέονται με γωνία 90 μοιρών, όπως το κόκκινο με το μοβ ή το κίτρινο με το σκούρο πράσινο.

3.Χρώματα που βρίσκονται ακριβώς σε αντίθετη μεριά το ένα με το άλλο όπως το χρώμα της μέντας με το βαθύ κόκκινο ή το πορτοκαλί με το σκούρο μοβ.

4.Για συνδυασμός τριών χρωμάτων, επέλεξε χρώματα ή αποχρώσεις τα οποία σχηματίζουν ένα νοητό Τ πάνω στο χρωματική παλέτα-τροχό, όπως τα πορτοκαλί, μπλε και βιολετί.

Υπάρχουν βέβαια και αυτά τα χρώματα που πάνε σχεδόν με όλα όπως τα καφέ, γκρι και οι αποχρώσεις τους. Το ένα γκρι φόρεμα θα ταίριαζε υπέροχα με ένα παλτό στο χρώμα της μέντας.

Να ξέρεις ότι τα μαύρο και λευκό, στην πραγματικότητα δεν θεωρούνται «χρώματα» και για αυτό το λόγο ταιριάζουν με όλα τα χρώματα τις ίριδας, κυρίως γιατί θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις ισορροπίες στο look σου όταν δοκιμάζεις άλλους δυνατούς συνδυασμούς.