10 αλήθειες για το wrap dress και πώς να το φορέσεις το φετινό καλοκαίρι

Το πιο κλασικό φόρεμα και πάλι στο προσκήνιο...
10 αλήθειες για το wrap dress και πώς να το φορέσεις το φετινό καλοκαίρι



Κεφάλαιο wrap dress! Mάλλον μιλάμε για το πιο δημοφιλές και πολυφορεμένο φόρεμα όλων των εποχών. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην γνωρίζει πως σχεδιάστηκε την δεκαετία του 70' από την Diane Von Furstenberg με την προϋπόθεση να αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα και να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις καμπύλες. Για τις νέες που ίσως δεν γνωρίζουν, το wrap φόρεμα είναι αυτό που τυλίγει τον κορμό από τη μια πλευρά στην άλλη, καταλήγοντας να δένει γύρω από τη μέση δημιουργώντας έτσι την αίσθηση του σώματος κλεψύδρα. 

Για να δούμε μαζί 10 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε για το wrap dress ώστε φέτος το καλοκαίρι να δοκιμάσεις και εσύ :

1. Το να κάνεις styling σε ενα wrap φόρεμα μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο. Το κλειδί είναι να κινηθείς σε απλά μονοπάτια, για παράδειγμα φόρεσε το αγαπημένο σου wrap φόρεμα, δεστο καλά και συνδύασε το με μπαλαρίνες, ένα look τέλειο για δείπνο με τους γονείς σου. Το ίδιο φόρεμα αν ανοίξεις λίγο το V και δοκιμάσεις τα ψηλοτάκουνα σου θα είναι η ιδανική επιλογή για το ραντεβού με το αγόρι σου.

2. Ένας σημαντικός λόγος που τα wrap φορέματα είναι ευκολοφόρετα είναι γιατί μπορείς να παίξεις με το λεγόμενο layering. Ένα αμάνικο φόρεμα τώρα φοριέται με άνεση όμως με τα πρώτα κρύα μπορείς να το συνδυάσεις με μακρυμάνικο τοπ ή ζιβάγκο. Τόσο απλά!

3. Για πιο ωραίο στιλιστικό αποτέλεσμα, διάλεξε ένα wrap φόρεμα σε τόνους που συμπληρώνουν τον τόνο του δέρματος σου όπως το μπεζ και το ροζ. Αυτή η κίνηση θα κάνει πιο μοντέρνα και minimal το look σου.

4. 2 πράγματα που πρέπει να προσέχεις πριν αγοράσεις ένα wrap φόρεμα είναι το ύφασμα και η ευελιξία του. 

5. Ένα στενό wrap φόρεμα σε ένα απαλό και ελαστικό βαμβακερό ύφασμα φαίνεται μια επίσημη επιλογή αλλά αυτό δεν απαγορεύει να το φορέσεις και να είσαι άνετη είτε ταξιδεύεις είτε πας για ψώνια.

6. Κάνε μια πιο τολμηρή κίνηση και διάλεξε ένα statement wrap φόρεμα πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα δερμάτινο είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

7. Το wrap φόρεμα είναι ο τέλειος συνδυασμός του chic και του sex appeal. 

8. Για το καλοκαίρι ένα κοντό, αμάνικο wrap φόρεμα σε έντονο χρώμα η print, με λευκά sneakers και ιδιαίτερα γυαλιά ηλίου, φαντάζει το τέλειο outfit.

9. Ένα λινό wrap φόρεμα σε ναυτικό στιλ αποτελεί το ιδανικό ρούχο για την παραλία. Ταίριαξε το με flat πέδιλα και ένα oversized καπέλο και είσαι έτοιμη και στιλάτη.

10. Αν είσαι fan του vintage στιλ, τότε ένα φόρεμα με γεωμετρικά σχέδια είναι αυτό που χρειάζεσαι.

 

Δες εδώ 7 αντί - Barbie τρόποι να φορέσεις το ροζ!