Τελικά μήπως είσαι λίγο εθισμένη με τη μόδα;

Πως να καταλάβεις αν έχεις ξεπεράσει τα όρια ενός απλού χόμπι.
 Τελικά μήπως είσαι λίγο εθισμένη με τη μόδα;



Φυσικά και σε όλες μας αρέσουν να ψώνια, να χαζεύουμε ρούχα online ακόμα και αν δεν αγοράσουμε τίποτα, να παρακολουθούμε fashion shows, να μιλάμε για ρούχα και εννοείται ότι όλες έχουμε περάσει έστω και μία φορά μπροστά στον καθρέφτη ατελείωτες ώρες, απλά για να δοκιμάσουμε τα ρούχα που μόλις αγοράσαμε.

Αλλά κατά πόσο ξέρουμε πότε περνάμε τα όρια ενός απλού χόμπι –ναι γιατί μπορεί να είναι και χόμπι η μόδα, αμέ- και καταλήγουμε να είμαστε εθισμένες; Σίγουρα το να είσαι εθισμένη με τα ρούχα σου δεν ακούγεται και τόσο τραγικό, στην περίπτωση που δεν ξοδεύεις όλο τον μισθό σου σε αυτά αλλά τι γίνεται με την addicted συμπεριφορά μας και πότε ξέρουμε πότε γινόμαστε εριστικές και επικριτικές στους γύρω μας.

Επειδή η καθεμία μας μπορεί να την πατήσει, σου έχουμε μαζέψει τα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις και λες, για να ξέρεις πότε το χόμπι σου έχει γίνει παραπάνω… εμ.. διασκεδαστικό από όσο πρέπει.

 

Το στυλάκι «Εγώ φοράω μόνο ρούχα διάσημων οίκων»

Κοίτα, αν είσαι από αυτές τις τυχερές που εργάζονται και ο μισθός τους, τους καλύπτει κάθε ακριβό τους γούστο, τότε μπράβο σου, μακάρι να έχεις αυτή την τύχη για πάντα, κανείς όμως δεν θέλει να ξέρεις τι μάρκες φοράς. Θα σε σχολιάσουμε για το στυλ σου αλλά μόνο για το αν είναι καλόγουστο ή για τον αν εκφράζει άρτια την προσωπικότητα σου, κανένας δεν νοιάζεται για το αν αυτό που φοράς κόστισε μία περιουσία. Fashion icons όπως,η Poppy Delevingne,φοράνε Topshop στο κόκκινο χαλί και καταφέρνουν να δείχνουν σούπερ stylish.

Να αντιγράφεις το στυλ των γύρω σου ανάλογα με ποιον κάνεις παρέα κάθε φορά

Μπορούμε να πούμε ότι η μόδα είναι χόμπι γιατί είναι κάτι που μας χαλαρώνει και μας βοηθάει να δείξουμε την προσωπικότητα μας προς τα έξω. Όταν αρχίσει να γίνεται κάτι αγχωτικό και ψυχοφθόρο, τότε είναι καλύτερα να κάνεις στην άκρη και να ηρεμήσεις. Το θυσιάζεις την δικιά σου προσωπικότητα για αυτό που θέλουν οι άλλοι, δεν έχει καμία σχέση με την συνολική ιδέα της μόδας όπως και να χει.

Να φοράς παπούτσια που δεν μπορείς να περπατήσεις μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα

Είπαμε χαλαρότητα… όχι να πονάς αγκομαχώντας καθώς προσπαθώντας να περπατήσεις στα πλακόστρωτα πεζοδρόμια της Αθήνας. Αν τα 15 cm τακούνι είναι πολύ ψηλό για σένα, σημαίνει ότι το σώμα σου, σου στέλνει μηνύματα για το τι του ταιριάζει και τι όχι. Άλλωστε μπορείς να δείχνεις το ίδιο σέξι και στους 10 πόντους.

Μην φοράς όλη τη βιτρίνα πάνω σου

Όλες από τα ίδια μαγαζιά ψωνίζουμε κατά βάθος και όλες από τις ίδιες βιτρίνες χαζεύουμε για έμπνευση. Το κλειδί είναι να προσαρμόσεις το κάθε trend στην δική σου προσωπικότητα και όχι να καταλήξεις να συνδυάζεις πολλές προσωπικότητες μαζί. Εκτός από τα λεφτά σου, θα χάσεις και τον εαυτό σου, από πού θα σε κάνει πιο ξεχωριστή από όλους.

Μην κριτικάρεις τους άλλους για το στυλ τους

Αν κάποιος δεν σου ζητήσει την γνώμη σου δεν χρειάζεται να είσαι επικριτική μαζί του. Μπορεί να του αρέσει να βγαίνει έξω με φόρμες, ακόμα και δεν είναι στη μόδα. Αν θες να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει το στυλ του, τότε υπάρχουν πολλοί διακριτικοί τόποι για να το κάνεις χωρίς να πληγώσεις του γύρω σου. Μην ξεχνάς ότι όταν κριτικάρεις τους άλλους, αυτόματα τους δίνεις το δικαίωμα να κριτικάρουν και αυτοί εσένα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.