Trachtenbuch: Το πρώτο street style blog χρονολογείται από το 1500!

Άραγε ποιος ήταν ο πρωτοπόρος;
Trachtenbuch: Το πρώτο street style blog χρονολογείται από το 1500!



Μπορεί η Chiara Ferragni, η Joe Zee και το υπόλοιπο κύμα των fashion bloggers να πρωτοπόρησαν, να πιστώθηκαν όλη την επιτυχία και να έκαναν γνωστό στην ευρύτερη μάζα το fashion blog και γενικότερα το street style, όμως αυτές οι κυρίες δεν ήταν  οι πρώτες που το ξεκίνησαν.  Στην πραγματικότητα η μόδα του fashion blogging χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και εννοείται προ διαδικτύου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, o πρώτος blogger που ασχολήθηκε με το street style ήταν ο Γερμανός λογιστής Matthäus Schwarz. Κι όμως ήταν άντρας!

Η ιστορία λέει ότι ήταν τόσο παθιασμένος με τη μόδα που σπαταλούσε όλο τον μισθό του στα πιο περίτεχνα ρούχα που υπήρχαν τότε και στην συνέχεια πλήρωνε ντόπιους καλλιτέχνες ώστε να ζωγραφίζουν πορτραίτα με τα ρούχα του.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, ασχολήθηκε και απαθανάτισε τις εμφανίσεις του, και στη συνέχεια, όλα αυτά συνδέθηκαν μεταξύ τους σε ένα βιβλίο με τίτλο Trachtenbuch (το οποίο μεταφράζεται σε «Βιβλίο των ρούχων"). Μπορεί ο Schwarz να είχε έλλειψη σε κάποια πράγματα από τα σημερινά δεδομένα μιας fashion bloggers, όπως τα επώνυμα δώρα, ο φωτογράφος που συνάμα είναι και το αγόρι της blogger αλλά και οι μεγάλες συνεργασίες που μπορεί να κλείσουν, η ουσία όσον αφορά την φύση του fashion blogging είναι ακριβώς η ίδια.

Δες εδώ πόσο έχει αλλάξει το street style από τότε!