Όμορφα κοσμήματα για όμορφους ανθρώπους

Η Κατερίνα Κουλουμπούρου, Creative Director της KK Jewelry Lab, μιλάει για την αγάπη κάθε γυναίκας: Τα ωραία κοσμήματα.
Όμορφα κοσμήματα για όμορφους ανθρώπους



Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, τα κοσμήματα είναι μία από τις μεγάλες αγάπες των γυναικών. Το έχει πει άλλωστε και η Marilyn Monroe καλύτερα από εμάς. Με αφορμή το γούρι της KK Jewelry Lab για το 2015, και το γεγονός ότι το brand ξανασυστήνεται με νέα αισθητική, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την Creative Director Κατερίνα Κουλουμπούρου αυτό που θέλουν οι γυναίκες: Ωραία και ιδιαίτερα κοσμήματα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Έχετε μία εμπειρία 35 χρόνων στο κόσμημα και φέτος επανασυστηθήκατε με νέα αισθητική αντίληψη. Τι έχει αλλάξει πλέον;

Πολλά και ταυτόχρονα τίποτα! Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι τεχνίτες, τα ίδια υλικά ως πρώτη ύλη, η ίδια όρεξη και η ίδια διάθεση. Να δημιουργούμε κοσμήματα που να φέρνουν χαμόγελα.

Αυτό το οποίο αλλάζει είναι η ματιά. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να επενδύουμε και στο design. Αυτό φαίνεται σε όλη μας την αισθητική. Στα κοσμήματά μας, στο packaging και φυσικά το χώρο. Ο χώρος μάλιστα που στεγάζεται σήμερα η ΚΚ Jewelry Lab είναι ενδεικτικός της όλης αλλαγής. Πρωτολειτούργησε το 1990 ως εργαστήριο χρυσοχοΐας, με ειδίκευση στην κατασκευή και πώληση χρυσών κοσμημάτων με διαμάντια κοπής μπριγιάν. Σήμερα τον έχουμε ανακατασκευάσει εκ βάθρων με όραμα τη δημιουργία ενός χώρου που αποπνέει ηρεμία, τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα μας και φτιάχνει το κέφι των πελατών μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας πάνω στο κόσμημα;

Θέλουμε τα κοσμήματά που ετοιμάζουμε να είναι όμορφα. Όμορφα για εμάς και όμορφα για όσους μας εμπιστεύονται. Θέλουμε ό,τι δημιουργούμε να είναι διαχρονικά όμορφο, όχι απαραίτητα βασισμένο σε trend& μόδα. Ταυτόχρονα όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε τις τάσεις, δεν εξελισσόμαστε και δεν ακούμε. Η καλύτερη στιγμή μας άλλωστε είναι να συζητάμε με τους πελάτες μας το πώς φαντάζονται ένα κόσμημα. Αυτό το οποίο όμως θέλουμε είναι οι δημιουργίες μας να τιμούν την έννοια του designκαι της διακριτικής αισθητικής που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει.

Από που εμπνέεστε;

Από τα πάντα. Από τη φύση, από τα σχήματα, από τους ανθρώπους που συναντώ, από τις εικόνες που βλέπω, από τα παιδιά μου…

Ποιο θεωρείται ότι είναι το κόσμημα που "οφείλει" να κάνει μία γυναίκα δώρο στον εαυτό της;

Νομίζω αυτό που την κάνει την ίδια να νιώθει ακόμα καλύτερα. Πολλές φορές αυτό μπορεί να είναι ένα κόσμημα με ένα πολύτιμο λίθο που της «μίλησε», ένα δαχτυλίδι που κρατάει μία ανάμνηση, ένα σκουλαρίκι που σχεδιάσαμε μαζί. Είναι μία πολύ ωραία στιγμή όταν δημιουργείς κάτι που πίσω του κρύβει μια ιστορία, μία επιθυμία ή ένα αύριο.

Πώς μπορούμε να συντηρήσουμε τα κοσμήματά μας και πώς να δώσουμε μία νέα πνοή στα καινούρια;

Γενικά η συντήρηση αλλά και η παλαίωση ενός κοσμήματος εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο. Στην ΚΚ χρησιμοποιούμε κατά βάση χρυσό 18Κ και πολύτιμους λίθους, οπότε και η συντήρηση είναι μηδαμινή. Πάντα βέβαια έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για λεπτεπίλεπτα προϊόντα που χρειάζονται την προσοχή μας. Οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι για τον καθαρισμό ή την επεξεργασία των κοσμημάτων τους, μπορούν να απευθύνονται πάντα σε μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι το «δαχτυλίδι της γιαγιάς» με την όμορφη πέτρα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κόσμημα που θα συνδυάζει την ανάμνηση με το σύγχρονο design!

 

ΚΚ Jewelry Lab   

Αδάνων 8, Βύρωνας,  2107661595

kkjewelrylab.com

Facebook: KK Jewelry Lab