Ο κόσμος της μόδας αποχαιρέτησε τον Oscar De La Renta

Οι φωτογραφίες από την τελετή μνήμης για τον μεγάλο σχεδιαστή.
Ο κόσμος της μόδας αποχαιρέτησε τον Oscar De La Renta



O χώρος της μόδας και τις ψυχαγωγίας, είπε σήμερα το τελευταίο αντίο στο μεγάλο σχεδιαστή Oscar De la Renta. Ο γνωστός σχεδιαστής εξέπνευσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Κονέκτικατ. Ήταν 82 ετών (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1932 στο Santo Domingo).

Στην νεκρώσιμο ακολουθία, η οποία έγινε στο Upper East Side του Manhattan, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι Diane Von Fursternberg με τον σύζυγό της Barry Diller, Valentino, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugh Jackman με την σύζυγό του καθώς και η Anna Wintour με τον σύζυγό της  Shelby Bryan αλλά και προσωπικότητες από την πολιτική ζωή των ΗΠΑ και της Δομηνικανής Δημοκρατίας (γεννέτειρας του αείμνηστου σχεδιαστή). 

Η τελετή ήταν ιδιωτική και για αυτό το λόγο δεν επετράπη η είσοδος σε δημοσιογράφους και φωτογράφους, οι οποίοι έμειναν πίσω από τα οδοφράγματα της αστυνομίας, τα οποία απλώνονταν γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο του επιβλητικού ναού στην Park Avenue.

Ο θρυλικός μόδιστρος,Óscar Arístides Renta Fiallo, ο οποίος πέρασε περισσότερα από 50 χρόνια της ζωής του σχεδιάζοντας ρούχα για την υψηλή κοινωνία της haute couture, πέθανε στις 20 Οκτωβρίου. Τελευταία του δημιουργία ήταν το νυφικό της Amal Alamuddin για τον γάμο με τον George Clooney ενώ βέβαια έχει ντύσει όλες τις πρώτες κυρίες των ΗΠΑ από την Jacqueline Kennedy κι έπειτα. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο από το 2006 αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς και μετά από μακρόχρονη θεραπευτική αγωγή πέρσι ο οργανισμός του ήταν "απολύτως καθαρός".