Alexa Chung: Απόκτησε τώρα τη ντουλάπα της Νο1 fashionista

Φόρεσε όλα τα must-have της Alexa Chung...
Alexa Chung: Απόκτησε τώρα τη ντουλάπα της Νο1 fashionista



Είσαι και εσύ από εκείνα τα κορίτσια που με την πρώτη ευκαιρία γκουγκλάρουν για να δουν τι φοράει η Alexa Chung και πως το συνδυάζει; Αν ναι, τότε η τύχη είναι με το μέρος σου, μιας και τώρα μπορείς να αποκτήσεις τη ντουλάπα της αγαπημένης fashionista. Πως;

Η συλλογή Archive by Alexa φέρνει κοντά το σύγχρονο icon του βρετανικού στιλ με ένα Brand ορόσημο της Βρετανικής μόδας, τα Marks&Spencer. Πρόκειται για μία συνεργασία βασισμένη σε μια μοναδική προσέγγιση. Η Alexa και η ομάδα σχεδιαστών των M&S ξεκίνησαν ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού, αξιοποιώντας τα πλούσια και εκτενή αρχεία των M&S που βρίσκονται στην πόλη Leeds*, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια από το 1940 έως το 2000. Από διαχρονικά κομμάτια, όπως η καπαρντίνα Frances σε luxe olive χρώμα, βασισμένη σε αυθεντική καμπαρντίνα του 1950, μέχρι πιο ιδιαίτερα statement κομμάτια, όπως το φόρεμα Eliza με paisley print, μία επαναπροσδιορισμένη ποδιά από την δεκαετία του πενήντα. Όλες οι δημιουργίες της συλλογής αποπνέουν μία πλούσια και εκλεπτυσμένη αισθητική με έντονο το συναίσθημα της νοσταλγίας.

Η Alexa φωτογραφήθηκε από τον Tom Craig ενώ η ίδια διατήρησε τη δημιουργική επιμέλεια, του ύφους και της κατεύθυνσης. Η  Chung χρησιμοποιεί τις μοναδικές στιλιστικές της ικανότητες και την εμπνευσμένη αισθητική της προσέγγιση, για να αναπαραγάγει εκ νέου τα κομμάτια από τα αρχεία, ανοίγοντας το δρόμο σε μια μοναδική και συναρπαστική συνεργασία.

Η συλλογή αποτελείται από 26 γυναικεία είδη που έχει επιλέξει και επιμεληθεί προσωπικά η Alexa σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιαστών των M&S. Τα σχέδια ξαναζωντανεύουν, χρησιμοποιώντας τη μοναδική στιλιστική προσέγγιση τηςAlexa. Χρησιμοποιώντας μοντέρνες συνθέσεις υφασμάτων καιμια ανανεωμένη χρωματική παλέτα, δημιουργείται μια σύγχρονη γυναικεία συλλογή που διέπεται από την κληρονομιά των M&S. 

Η Alexa Chung σχολιάζει:

“Πάντα είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τα Marks & Spencer. Είμαι ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος αυτού του ξεχωριστού και μοναδικού project. Υπήρχε κάτι πολύ συγκινητικό στο να κοιτάς πίσω στη βρετανική μόδα και κοινωνική ιστορία, με την οποία είναι συνώνυμα τα M&S”. 

Στην gallery που ακολουθεί, θα δεις όλα τα must-have κομμάτια που έχει η fashionista στη ντουλάπα της και τώρα μπορείς να τα κάνεις δικά σου (και συγκεκριμένα από τις 20/4).

Mάθε εδώ, 7 αλήθειες που μας έμαθε η Alexa Chung για το denim!