Γενέθλια : Ralph Lauren - 15 σπουδαίες φράσεις του διάσημου σχεδιαστή

Κλείνει τα 77χρόνια ζωής και θυμόμαστε τις καλύτερες ατάκες του...
Γενέθλια : Ralph Lauren - 15 σπουδαίες φράσεις του διάσημου σχεδιαστή



Tι και αν πριν ένα χρόνο περίπου ο Ralph Lauren παραιτήθηκε από την θέση CEO της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε; Σήμερα γίνεται 77 ετών, έχει γενέθλια και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές που κατάφερε μόνος του να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία πάνω στο όνομα και φυσικά στο ταλέντο του.

Φιλάνθρωπος, στέλεχος επιχειρήσεων και γνωστός συλλέκτης μηχανοκίνητων, βρίσκεται στην 155η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη (σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes). O κύριος ''Polo'', ύστερα από μια εμπειρία στην εταιρεία Βrook Brothers, το 1966 ίδρυσε έκανε το μεγάλο επαγγελματικό βήμα και ίδρυσε την δική του εταιρεία. Όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Η επιτυχία μεγάλη όπως το μυαλό και το ήθος του σχεδιαστή με το πιο χαμηλό προφίλ στον χώρο της μόδας.

Γι' αυτό άλλωστε και οι 15 φράσεις που ακολουθούν, θεωρούνται σπουδαίες, μιας και τις έχει διατυπώσει ο διάσημος σχεδιαστής :

1. '' Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα''.

2. '' Ποτέ δεν πήγα σε σχολή μόδας. Δεν ήξερα καν τι σημαίνει σχεδιαστής. Γνώριζα ότι κάτιείχα, αλλά δεν καταλάβαινα τι ακριβώς ήταν. Και θα μπορούσε απλά να μην ήταν και τίποτα σπουδαίο ''.

3. '' Ήμουν πολύ επηρασμένος από τις ταινίες. Είχα ανάγκη από ένα κόσμο που είχε την αίσθηση του ονείρου''.

4. '' Τα ρούχα που έχω σχεδιάσει και ότι έχω κάνει, είναι όλα για την ζωή και για το πως οι άνθρωποι ζουν, πως θέλουν να ζήσουν και πως έχουν ονειρευτεί να ζουν ''.

5. '' Νομίζω ότι τα αξεσουάρ δείχνουν πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακά. Αυτά τα μεγάλα σκουλαρίκια, αυτοί οι μεγάλοι κρίκοι. Αλλά νομίζω ότι τα κορίτσια ερωτεύονται ακόμα πιο πολύ...τους γιακάδες ''.

6. '' Το ξέρουν ότι θα φαίνονται όμορφες και δεν νομίζω ότι οι γυναίκες θα πρέπει να μοιάζουν λες και φορούν κοστούμια. Και το σημαντικότερο δεν θα πρέπει να είναι fashion victim ''.

7. '' Η ζωή μου ήταν ένα όνειρο. Αν κάποιος έπρεπε να γράψει μια ιστορία γι' αυτή, θα έμοιαζε το λιγότερο εξωπραγματική. Είναι το είδος της ιστορίας που θα ήθελα να διαβάζουν και να λένε : Mμμ...αυτό δεν είναι δυνατόν ''.

8. '' Συνέβησαν πολλά και καλά πράγματα στην ζωή μου, όπως πολλά και συνταρακτικά ''.

9. '' Ο πατέρας μου ήταν artist. Όταν η ζωή του έγινε δύσκολη και δεν έβρισκε δουλειές, έβαφε σπίτια αλλά εξακολουθούσε και ήταν αρτίστας. Όταν πήγα να δω την δουλειά του, ήταν ιδιαίτερη. Κάποια στιγμή ένιωσα και εγώ ιδιαίτερος, δεν ξέρω γιατί... ''.

10. '' Δεν μου αρέσει όταν μια γυναίκα γίνεται fashion victim ''.

11. '' Αν κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι φέτος στη μόδα είναι τα μίνι, ας φορέσουν μίνι. Αν πάλι δεν έχουν ωραία πόδια, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις ''.

12. '' Πρέπει να δημιουργήσεις κάτι, από το τίποτα ''.

13. '' Πήγα μια μέρα στο αφεντικό μου και του είπα, ,< Kοίτα, θα ήθελα να σχεδιάσω αυτές τις γραβάτες και να τις κάνω καινούργιες>. Εκείνος απάντησε <Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τον Ralph Lauren>. Εγώ δεν το ξέχασα, μιας και το θεώρησα κοπλιμέντο ''.

14. '' Είναι το είδος των ρούχων που οι μητέρες και οι κόρες μπορούν να φορούν, όσον αφορά το concept...χωρίς να παίζει ρόλο η ηλικία. Πρόκειται για το στιλ και τον τρόπο ζωής. Πιστεύω ότι οι γυναίκες όλων των ηλικιών, μπορούν να φορούν ότι επιθυμούν ''.

15. '' Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πως ένα παιδί από το Bronx φτιάχνει preppy και κολεγιακά ρούχα; Έχει να κάνει άραγε με το class και τα χρήματα; Έχει να κάνει με τα όνειρά ''.

Διάβασε εδώ, 10 πράγματα που δεν ήξερες για την Donna Karan!