Η Καίτη Κωνσταντίνου μεταμφιέζεται σε Donald Trump!

Είναι φέτος ο Ριχάρδος ο 3ος στη σκηνή και τρολάρει με τον Ντόναλντ Τραμπ. Άλλωστε όλα έχουν να κάνουν με την εξουσία.
Η Καίτη Κωνσταντίνου μεταμφιέζεται σε Donald Trump!



Η Καίτη όσο δύσκολα θα σου ανοιχθεί τόσο πιο εύκολα θα σου παραδοθεί αν σε εμπιστευτεί. Από τα πιο έντιμα άτομα που θα γνωρίσεις και ταυτόχρονα τόσο ταλαντούχα που δύσκολα μπορείς να την γειώσεις. Τρείς μέρες σκεφτόταν αν έπρεπε να κάνει την φωτογράφηση ως Τραμπ, αλλά όταν το αποφάσισε το αποτέλεσμα βγήκε κατι παραπάνω από εξαιρετικό.

Αρρωσταίνουν οι άνθρωποι για εξουσία στις μέρες μας;
Φυσικά .Κατά κόρον οι άνθρωποι πάντα  ζητούνε εξουσία. Σε πολλές εκφάνσεις και πολύ έντονα ζητούν να κυριαρχήσουν στους άλλους. Και όσο βυθίζεται η κοινωνία τόσο  γιγαντώνεται και γίνεται επικίνδυνη και ζοφερή η απληστία για ναι θέση στο βασίλειο.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι υιοθετούν ρατσιστές συμπεριφορές; Κλείνονται σε εποχές κρίσης; 
Νομίζω ότι έχει επικρατήσει ο φόβος στους ανθρώπους. Και ο φόβος εμπεριέχει και τον ρατσισμό. Ο άνθρωπος πια μαθαίνει να φοβάται, να κλείνεται, να εναντιώνεται στη διαφορετικότητα, να εκπαιδεύεται στον συντηρητισμό. Και αυτό μόνο ερεβώδες είναι και θλιβερό. Η κρίση αντί να μας κάνει πιο ανθρώπινους μας έχει κάνει να βλέπουμε ο ένας τον άλλο με καχυποψία.

Σαν ηθοποιός ένιωσες να έχεις εξουσία; 
Ποτέ. Δεν θεωρώ ότι οι ηθοποιοί έχουμε κάποιο είδους εξουσίας επειδή είμαστε αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Η εξουσία έχει να κάνει με πιο ύποπτα πράγματα. Συγγενεύει πολύ με την αρρώστια της εξάρτησης. Είναι κάτι πολύ αδηφάγο και σε εξαντλεί. Η εξουσία αν πιστέψεις ότι έχεις κάπου, εσένα τρώει πρώτο.

Δεν την επιζήτησες ποτέ; 
Όχι. Αυτό που επιδιώκω να έχω από τους ανθρώπους είναι έχω τον σεβασμό τους. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Δεν είμαι χειριστική, δεν επιμένω να επιβάλλω την άποψη μου. Βέβαια έχω άποψη απλά όσο μεγαλώνω γίνομαι όλο και πιο διαλλακτική και κατανοώ περισσότερα πράγματα.

Παίζεις έναν άντρα τον Ριχάρδο Γ'  ο οποίος παλεύει για την εξουσία.
Καταρχάς μου έγινε η πρόταση από τον σκηνοθέτη Τακη Τζαμαρία. Και  ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα . Σκοπός του ήταν  να δείξει ότι  η εξουσία είναι κάτι άφυλο, και έτσι ένιωσα προστατευμένη γιατί δεν πήγα να κάνω ούτε τον άντρα ούτε τη γυναίκα. Όσο για το θέμα της παράστασης  εις τους αιώνες των αιώνων μας απασχολεί το θέμα της εξουσίας και δεν ξέρω αν ποτέ θα το λύσουμε. Το ίδιο νιώθω και με την φωτογράφηση που κάναμε ως Τραμπ. Γιατί ο Τράμπ έχει φοβερό ναρκισσισμό που τον κάνει κατά κάποιο τρόπο άφυλο και για αυτό το έκανα. Και έχει πολλά κοινά με τον χαρακτήρα του Ριχάρδου

Τι χαρακτήρας είναι ο Ριχάρδος;
Κάποια στιγμή στο έργο ακούγεται ο εξής διάλογος. Λέει κάποιος ο Ριχάρδος κατέκτησε όλο τον κόσμο για να πάρει την απάντηση όλο τον κόσμο με το τίποτα.  Είναι ένας άνθρωπος αδίστακτος που διψάει για την εξουσία. Και φυσικά όπως γίνεται και στην πραγματική ζωή το καταφέρνει.

Τι εννοείς; 
Νομίζω ότι την εξουσία την αποκτάει αυτός που τη θέλει περισσότερο και όχι αυτός που είναι ο πιο ικανός. Ακούγεται απαισιόδοξο αλλά έτσι είναι.

Είσαι απαισιόδοξος σαν άνθρωπος;
Υπάρχει μια τρομολαγνεία παντού. Νιώθω σαν να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Σαν να βλέπουμε μέσα από ένα παραβάν, θολά όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Έχουμε μπερδευτεί και μας λείπουν τα ξεκάθαρα τοπία. Ζούμε κάθε μέρα με νέες ανατροπές, απο την άλλη δεν μπορούμε να παραδοθούμε. Στο παιχνίδι της ζωής είναι όλα και τα πάντα έχουν ενδιαφέρον. Δεν είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος άλλα δεν είμαι και μέσα στην τρελή χαρά. Νομίζω ότι είμαι ένας φυσιολογικός και ψύχραιμος άνθρωπος. Απο την άλλη όταν εξαπλώνεται με τέτοιους ρυθμούς η ανεργία δεν έχεις και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. 

Έχεις μείνει ποτέ άνεργη; 
Με την έννοια ότι ψάχνω δουλειά και δεν βρίσκω όχι δεν μου έχει συμβεί. Μου έχει τύχει να απέχω από σαιζόν επειδή δεν μου άρεσαν αυτά που μου πρότειναν.

Τόσο άνετη είσαι οικονομικά;
Καθόλου άνετη δεν είμαι. Το να είσαι επιλεκτικός έχει κάποιο κόστος αλλά είμαι αυτάρκης με λίγα πράγματα. Δεν κάνω κάποια τρελή ζωή. Βέβαια δεν έχω φτάσει σε σημείο να πεινάσω, αν φτάσω τότε ίσως σου πω άλλα πράγματα. 

Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι ο Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης;
Δεν νιώθω ότι είναι και το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί.  Είναι επικίνδυνη επιλογή που δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια. Δεν έχει καν  τον μανδύα της αξιοπρέπειας. 
Αλλά από την άλλη τα της εξουσίας δεν μπορεί κανείς να τα αναλύσει εύκολα. Μπορώ να έχω άποψη , αλλά δεν μπορώ να κρίνω την επιλογή ενός λαου. Σαφώς και γνωρίζουν καλύτερα για τις δικές τους υποθέσεις. Όσο για μένα ο Τραμπ μου προκαλεί ότι χειρότερο σε συναίσθημα.

Διάβασε περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.