Brexit: Tι ποστάρουν οι διάσημοι στο twitter

5 celebrities αντιδρούν με το άκουσμα της είδησης
Brexit: Tι ποστάρουν οι διάσημοι  στο twitter



Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τότε που η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο του Grexit, μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 5 Ιουλίου του 2015. Σήμερα, λοιπόν, η Βρετανία ζει το δικό της Brexit καθώς τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ήταν ξεκάθαρα. Το 51.9% ψήφισε υπέρ του, έναντι του 48,1% που ψήφισε κατά.

Οι αλλαγές και οι συνέπειες που θα υποστεί από εδώ και πέρα η Βρετανία με την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αναμφισβήτητα πολλές. Όχι όμως μόνο εκείνη, καθώς όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από τον τουρισμό, μέχρι τις εξαγωγές και την εκπαίδευση, όλα θα πάρουν διαφορετικό δρόμο. Όμως σίγουρα θα γίνει με την πάροδο του χρόνου.

Ξεκινώντας από το Βρετανό Πρωθυπουργό ο οποίος παραιτήθηκε αλλά θα παραδώσει τη θέση του μετά από 3 μήνες ώστε να υπάρξει κάποια σταθερότητα τα γεγονότα θα συμβαίνουν σαν ντόμινο.

Από την άλλη η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση των Βρετανών, μίλησε για "σημείο καμπής" στην Ευρώπη και δήλωσε ότι οι μελλοντικές συνέπειες της σημερινής εξέλιξης θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: "Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μια ιδέα ειρήνης". 

Το hashtag #brexit είναι νούμερο 1 trend αυτή τη στιγμή στο twitter και φυσικά οι celebrities δεν μπόρεσα να μείνουν αμέτοχοι στο άκουσμα του. Αυτά είναι κάποια από τα post τους!

1) H συγγραφέας του Harry Potter αποχαιρετά το Ηνωμένο Βασίλειο και δηλώνει ότι ποτέ δε θέλησε πιο πολύ τη μαγεία στη ζωή της.

2) Η Alexa Chung δε θέλει να πει πολλά. Τα λέει όλα με μια ραγισμένη καρδιά

3) Ο James Corden του Carpool δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει στη Βρετανία. Λυπάται πολύ τη νεολαία της Βρετανίας καθώς θεωρεί ότι την απογοήτευσαν

4) Η Elizabeth Hurley μάλλον τάσσεται υπέρ του #brexit καθώς εύχεται όνειρα γλυκά δίπλα από ένα εικονίδιο σαμπάνιας παρέα με το σκύλο της

5)H Ellie Goulding απέκτησε ραγισμένη καρδιά με το άκουσμα των νέων