Χριστούγεννα στο Λονδίνο: 10 υπέροχα κοκτέιλ και που θα τα βρεις

Αν είσαι από τους τυχερούς που θα περάσεις τις γιορτές στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, τότε διάβασε τα bar που πρέπει να επισκεφτείς για να πιεις τα καλύτερα cocktail και πιες ένα στην υγειά μας.



Μήπως θα επισκεφτείς το Λονδίνο για τα Χριστούγεννα; Αν ναι, μη γυρνάς στους δρόμους ψάχνοντας για ένα μέρος να κάτσεις για να απολαύσεις ένα ποτό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ζεσταθείς από το κρύο από ένα εορταστικό κοκτέιλ. Παρακάτω θα διαβάσεις τα 10 καλύτερα bar του Λονδίνου για να πιεις πρωτότυπες δημιουργίες.  

Bar Soho, 23-25 Old Compton street

Το πολύβουο Soho Bar είναι ιδανικό για ένα αμαρτωλό κοκτέιλ, ίσως και δύο ή τρία.

Σερβίρει: Espresso και Gingerbread Martini. Πρόκειται για ένα πλούσιο και γευστικό μείγμα που αναμειχθεί με gingerbread, kahlua και βότκα και για το τέλος ένα σφηνάκι espresso. 

Grace, 42-44 Great Windmill Street

Βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου. Ενα κομψό και χαρούμενο Bar σερβίρει δημιουργικά κοκτέιλ τα οποία μπορείς να απολαύσεις σε μια φανταστική happy our.

Σερβίρει: The Snowflake. Η νιφάδα είναι ένα κοκτέιλ που θα βάλει στο γιορτινό κλίμα. Συνδυάζει Malibu, σιρόπι φιστίκι και γάλα καρύδας για να έχεις τα τέλεια λευκά Χριστούγεννα σε ένα ποτήρι.

Forge, 24 Cornhill

Με βιομηχανική διακόσμηση είναι το κατάλληλο για να καταλάβεις Χριστούγεννα στην πόλη.

Σερβίρει: Merry Monkey. Τι είναι αυτό; Μαύρο κεράσει, μαρμελάδα βανίλιας, μία δόση από το λικέρ Butterscotch και φρέσκος χυμός λεμονιού μπαίνουν σε ένα ποτήρι έτοιμο να ξυπνήσει όλες σου τις αισθήσεις.

Foundation Bar, 5 Langley Street

Το bar αυτό έχει για την καλλιτεχνική του άποψη και το ιδιόμορφο design. Είναι ένα υπόγειο καταφύγιο στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις.

Σερβίρει: Rockin 'Robin One . Ένας συνδυασμός με Absolut Berri Acai, σιρόπι μύρτιλο, crème de mura, χυμό cranberry και χυμό λάιμ. Αν προσέχεις τη σιλουέτα σου είναι ό,τι καλύτερο.  

 

Basement Sate, 8 Broadwick Street

Θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα παρακμιακό bar στην καρδιά του Soho. Και τι καλύτερο από ένα κοκτέιλ για να συνοδέψεις την πουτίγκα σου;

Σερβίρει: Beet Me Up Beetroot, με ginger, Moscato d'Asti και βότκα. Αν θέλεις έναν αναζωογονητικό και διαφορετικό ποτό για το χειμώνα, δοκίμασέ το.

Pisco Embassy, 176 Upper Street

Είναι το πρώτα bar που μένει ως αργά στο Λονδίνο όπου μπορείς να δοκιμάσεις πρωτότυπα κοκτέιλ.

Σερβίρει: Piscoffee Creamy. Γλυκό και κρεμώδης με γεύση καφεΐνης εμποτισμένο με κανέλα. Είναι δύσκολο να του αντισταθείς.  

Reverend JW Simpson, 32 Goodge Street

Βρίσκεται στο υπόγειο ιστορικού κτηρίου και είναι ιδανικό για να βρεις μια ζεστή γωνιά και να απολαύσεις το ποτό σου.

Σερβίρει: Espresso Kopi Susu. Παλαιωμένο ρούμι χτυπημένο με espresso και λικέρ καφέ, σερβίρεται με πάγο και κρεμώδη αφρό.

 

Crib de Rib, 1 Gloucester Road

Είναι ένα πολυτελές στολίδι στο κέντρο του Κένσινγκτον που μπορεί να υπερηφανεύεται για τις δημιουργίες του που έχουν επιληφθεί κορυφαίοι στο είδος του κοκτέιλ.

Σερβίρει: Kisses From Santa. Ένα δελεαστικό μείγμα από βότκα, chambord και χυμό λάιμ. Η κοκτέιλ ολοκληρώνεται με σιρόπι gomme, ρόδι και χυμό γκρέιπφρουτ, ενώ στο τέλος μπαίνει μία μικρή δόση από καυτερό τσίλι.  

The Sun Tavern, 441 Bethnal Green Road

Θυμίζει παλιό bar της Νέας Υόρκης με παλιές κονσόλες μίξης και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα κοκτέιλ του αξίζουν και η εξυπηρέτηση είναι εκπληκτική.

Σερβίρει: The Bogcutter A warming. Πλούσιος συνδυασμός από poitin, μπράντι βερίκοκο, amontillado sherry, λεμόνι, μέλι και ginger. Το τέλειο αλκοολούχο ποτό για τον χειμώνα.  

Christopher’s Covent Garden, 18 Wellington Street

Κομψή ατμόσφαιρα και θέα στη γέφυρα του Αγίου Χριστοφόρου είναι το απόλυτο σημείο για ένα ποτό μετά τη δουλειά.

Σερβίρει: Winter Buzz. Ένα παγωμένο μείγμα με μέλι, βότκα, limoncello, χυμό λάιμ, ginger, λεμονόχορτο και πορτοκάλι. Σερβίρεται με αμυγδαλωτό. Στην υγειά σου!