Πώς ζουν το καλοκαίρι οι τριαντάρηδες του εξωτερικού όταν επιστρέφουν στην Ελλάδα;

Ένα videο που έχει γίνει viral, με μπόλικη γεύση από αλμύρα και μυρωδιά από αντηλιακό.
Πώς ζουν το καλοκαίρι οι τριαντάρηδες του εξωτερικού όταν επιστρέφουν στην Ελλάδα;



Να μπαίνεις πρωί στο facebook και ο τοίχος να είναι γεμάτος θάλασσα και ήλιο. Αξία ανεκτίμητη και δουλειά σπουδαία. Τόσο σπουδαία, που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού για promoting video, σκέφτηκα και μίλησα με την Ολυμπία Κάππου (η οποία συν-σκηνοθετεί με τον Μπάμπη Πετρίδη) για να μου πει πώς στο καλό μαζεύτηκαν τόσες αναμνήσεις, εικόνες και καλοκαίρι, σε ένα πεντάλεπτο video. Και μου απάντησε. Και λίγο ζήλεψα αυτή την ιστορία.

 
"Η όλη ιδέα για τα travel videos ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και μετά από δύο χρόνια στέρησης ελληνικού καλοκαιριού, λόγω μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Όταν ξανααντικρύσαμε τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου, η κάμερα δεν χόρταινε να γράφει όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου.

Το πρώτο Sunny, salty memories I γυρίστηκε στους Παξούς και πήρε διαστάσεις που δεν τις περιμέναμε. Έτσι αποφασίσαμε κάθε καλοκαίρι να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα σε όσα περισότερα μέρη μπορούμε και να φιλμάρουμε τις διακοπές, όπως τις θέλουμε εμείς. 

Το Sunny, salty memories II έχει εικόνες από Ζαγοροχώρια, Δρακόλιμνες, Τζιά, Χαλκιδική, Σούνιο και Κουφονήσια. Τίποτα δεν ήταν προγραμματισμένο, εκτός από την εξόρμηση στα Ζαγοροχώρια.

Με τον καταπληκτικό οδηγό μας τον Βασίλη Ρέμο σε αυτό το μαγικό μέρος, στο Βοϊδομάτη και στις Δροκόλιμνες, γνωρίσαμε έναν τόπο που αν μια φορά τον επισκεφτείς μένει για πάντα στην ψυχή σου. Οι φίλοι μας πλέον ξέρουν τι τους περιμένει αν πάνε διακοπές μαζί μας.

Ο Σάκης, ο Δημήτρης και η Ντιάνα ήταν οι "συνδιακόπτες". Περάσαμε τέσσερις μέρες στα βουνά, μια βδομάδα στα Κουφονήσια και ένα σαββατοκύριακο στην Τζιά. Επιλέξαμε να ζήσουμε το ελληνικό καλοκαίρι σε off-season περίοδο για να χορτάσουμε την Ελλάδα με λιγότερο budget από ότι θα χρειαζόταν για τις ίδιες εξορμήσεις τον Αύγουστο. 

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος ιερός και ακόμα παρθένος σε πολλά μέρη του. Καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο παραλίες με πληρωμένες ξαπλώστρες και ακριβά ξενοδοχεία με πισίνες. Σημαίνει και μυστηριακά βουνά και ελεύθερο camping. Οι στιγμές που εκτιμάς τον λαμπερό ήλιο αυτής της χώρας.

Ίσως να έπρεπε να φύγουμε μακρυά της για να το νιώσουμε όλο αυτό. Ίσως αν ζούσαμε στην Ελλάδα να μην μπορούσαμε να την λαχταρήσουμε τόσο όσο τώρα. Και αυτό θέλαμε να δείξουμε και στο Sunny, salty memories II. Τις διακοπές που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, χωρίς πολλά λεφτά, αλλά πάντα με φίλους αγαπημένους και την όρεξη να ανακαλύψουμε γωνιές της Ελλάδας.

Sunny, salty memories II from Olympia Kappou on Vimeo.

Δες εδώ ποια είναι αυτά τα ταξίδια που θα σου αλλάξουν τη ζωή.