Πρόταση για βιβλίο: Καληνύχτα Νεράιδα Νονά από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Παρουσίασε το νέο της μυθιστόρημα...
Πρόταση για βιβλίο: Καληνύχτα Νεράιδα Νονά από την Αλεξάνδρα Τσόλκα



«Καληνύχτα Νεράιδα Νονά»! Ένα παραμύθι αγάπης για μικρά και μεγάλα παιδιά με την εξαιρετική πένα της Αλεξάνδρας Τσόλκα και τις λέξεις να φωτίζουν τις μικρές αδυναμίες της γλυκιάς αυτής νεράιδας με την μεγάλη καρδιά και την κακή συνήθεια να τρώει συνέχεια σοκολάτες.

Η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού είναι που λέτε, μια πολύ πολύ γλυκατζού νονά με μεγάλα ροζ μάγουλα που δεν μπορεί να αντισταθεί στα ζαχαρωτά. Η αγαπημένη της βαφτιστήρα έχει γενέθλια και η καλή μας νονά παίρνει ταξί για να πάει στο πάρτι γιατί είναι γεματούλα και τα φτερά της δεν την σηκώνουν. Μια μεγάλη, καραμελένια, λαχταριστή τούρτα με κεράκια είναι η έκπληξη του πάρτι. Έλα όμως, που η τούρτα εξαφανίζεται και όλες οι υποψίες ρίχνονται στην λαίμαργη νονά... Η οποία παρεπιπτόντως έχει πολλά βαφτιστήρια: όλα είναι ορφανά και αδύναμα παιδάκια.

Κάπως έτσι ξεκινούν οι περιπέτειες της νονάς, της μικρής βαφττιστήρας που ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος όταν μεγαλώσει και του σκύλου της, του Πρίγκιπα...

Eίναι η η νονά η απόλυτα αναρχική φιγούρα που πιο μικρή από παιδιά αλλάζει τα στερεότυπα γιατί πρώτη αυτή δεν ακολουθεί τους κανόνες; Βλέπει τα παιδιά τόσο ισότιμα ώστε να μην χρειάζεται να τα νουθετήσει αλλά απλά εκείνα να την συγχωρέσουν; Και σημασία έχει να δίνεις ακόμα κι αν δεν έχεις αλλά απλά θέλεις; Τέλος υπάρχει χονδρή νεράιδα; Υπάρχουν πριγκίπισσες στα ορφανοτροφεία; Και είναι όλα τα φιλιά γλυκά αρκεί να τα πιστεύεις;... Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντά το συγκεκριμένο βιβλίο της δημοσιογράφου - συγγραφέως.

Το παιδικό αυτό βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου και την Αλεξάνδρα Τσόλκα να βάζει μέσα στις σελίδες του τα πολύτιμα υλικά της: τρυφερότητα, φαντασία, γέλιο, μαγεία, όμορφους χαρακτήρες. Κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία και δεν πρέπει να το χάσετε!

Υ.Γ.: Το καλό με τα παραμύθια είναι ό,τι μπορείς να χαθείς σε κόσμους ζαχαρένιους χωρίς εισιτήριο, αποσκευές και ημερομηνία επιστροφής....