Η Harper Lee εκδίδει τη συνέχεια του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», 55 χρόνια μετά

Η συγγραφέας στα 88 της, επιστρέφει με το Go Set a Watchman, τον Ιούλιο του 2015.
Η Harper Lee εκδίδει τη συνέχεια του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», 55 χρόνια μετά



Το βιβλίο «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», αποτελεί πάνω από μισό αιώνα, ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα της Αμερικάνικης  λογοτεχνίας. Τώρα, Η  Harper Lee, επιστρέφει με ένα βιβλίο που αποτελεί τη συνέχεια του (αν και γράφτηκε πρώτο), εξιστορώντας τη ζωή της κεντρικής ηρωίδας, Scout, ως ενήλικη, κατά την επιστροφή της στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να επισκεφθεί τον πατέρα της.

Για όσους δε γνωρίζουν την ιστορία του To Kill a Mockingbird (Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια), διαδραματίζεται στο φαινομενικά γαλήνιο και ειρηνικό Μέικομπ της Αλαμπάμα, το οποίο  στην πραγματικότητα είναι βουτηγμένο στην προκατάληψη, τη βία και την υποκρισία. Αλλά τη ναρκωμένη συνείδηση της πόλης θα συνταράξει το σθένος ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για δικαιοσύνη. Ο δικηγόρος  Άτικους Φιντς αποφασίζει να υπερασπιστεί στο δικαστήριο το πραγματικό «κοτσύφι» αυτής της υπέροχης ιστορίας, έναν νεαρό μαύρο, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μίας λευκής γυναίκας. 

Η εξιστόρηση γίνεται από την πλευρά της εξάχρονης Scout και του αδερφού της Jem. Το μυθιστόρημα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και έχει κερδίσει βραβείο Πούλιτζερ Καλύτερου Μυθοπλαστικού Βιβλίου. Μέχρι και σήμερα πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο ενώ έχει γίνει και αντικείμενο μελέτης σε νομικές σχολές της Αμερικής. Στον κινηματογράφο μεταφέρθηκε το 1962, με πρωταγωνιστή τον Gregory Peck. 

Η 88χρονη σήμερα συγγραφέας, μετά το « Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», δεν ξαναέγραψε. Εχθές απλώς ανακοίνωσε τη συνέχεια της προηγούμενης επιτυχίας της, μετά από 55 χρόνια αποχής.