Το τέλος του καλοκαιριού: Ένα βιβλίο ξεσηκώνει συναισθήματα, μυρωδιές και ήχους παλιών διακοπών

Διάβασέ το γιατί... κάποια καλοκαίρια υπάρχουν για να επιστρέφεις στους μεγάλους έρωτες.
Το τέλος του καλοκαιριού: Ένα βιβλίο ξεσηκώνει συναισθήματα, μυρωδιές και ήχους παλιών διακοπών



Η Rosamunde Pilcher έχει γράψει 28 ρομαντικές νουβέλες. Αν διαβάσεις μία είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσεις μέχρι να διαβάσεις και την τελευταία.

Το τέλος του καλοκαιριού είναι ένα από αυτά τα βιβλία που σε κάνουν να εύχεσαι αυτό το καλοκαίρι να επιστρέψει ένας παλιός σου έρωτας και να κάνει τη ζωή σου άνω κάτω. Κάθε σελίδα που γυρνάς νιώθεις τη ζέστη του αέρα, τη μυρωδιά της καλαμιάς, το αλάτι στο δέρμα σου.

Μα πόσο υπέροχα γράφει η Rosamunde Pilcher! Ελπίζω να έχει πολλούς ακόμη θησαυρούς κρυμμένους στο συρτάρι της (το 2000, στα 76 της, σταμάτησε να γράφει)…

Tέλος καλοκαιριού και η Τζέιν, σε μια ακρογιαλιά της Καλιφόρνιας, αναπολεί τα παιδικά της χρόνια στη μακρινή Σκοτία. Νοσταλγεί τη μοναχική λίμνη και τα χιονισμένα βουνά στο βάθος, μα πιο πολύ νοσταλγεί τη γιαγιά της και, φυσικά, τον γοητευτικό, τον παράφορο Σίνκλερ. Και να που η αναπάντεχη επίσκεψη του δικηγόρου της γιαγιάς της γίνεται αφορμή για την πολυπόθητη επιστροφή στη Σκοτία. Εκεί όμως δεν την περιμένει ο τρυφερός έρωτας, μα η συγκλονιστική συνειδητοποίηση ότι σε όλη της τη ζωή αγαπούσε λάθος άντρα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ: Συγγραφέας: Rosamunde Pilcher (Εκδόσεις Ωκεανίδα, σελ. 248, τιμή €7)