5 λόγοι για να ανακαλύψεις την…Ανατολή

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Victoria Hislop.
5 λόγοι για να ανακαλύψεις την…Ανατολή



Κυκλοφόρησε από της εκδόσεις Διόπτρα το νέο μυθιστόρημα της πολυαγαπημένης  Victoria Hislop με τίτλο «Ανατολή». Παρακάτω οι 5 λόγοι που με έκαναν να θέλω να ανακαλύψω το νέο έργο της αγαπημένης συγγραφέα.

1. Γνώρισα τη Victoria Hislop από το βιβλίο «Το Νησί» και την τηλεοπτική μεταφορά του και την αγάπησα κι εγώ όπως άλλωστε και οι 3 εκατομμύρια αναγνώστες απ’ όλο τον κόσμο που το έκαναν διεθνές best seller.

2. Η ιστορία για ακόμη μια φορά μας είναι γνώριμο και αφορά πολύ άμεσα τους Έλληνες αναγνώστες. Διαδραματίζεται στην Αμμόχωστο, το καλοκαίρι 1972. Ειδικότερα, ένα φιλόδοξο ζευγάρι εγκαινιάζει το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνεργάζονται αρμονικά. Δυο οικογένειες που ζουν στην ίδια γειτονιά, οι Γεωργίου και οι Οζκάν, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους που μετακόμισαν στην Αμμόχωστο για να ξεφύγουν από τον επί χρόνια αναβρασμό και τη βία που επικρατούσε σε άλλα μέρη του νησιού. Όμως, η ένταση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και ένα πραξικόπημα βυθίζει την Κύπρο στο χάος. Η Τουρκία εισβάλλει στο νησί και η Αμμόχωστος βομβαρδίζεται. Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν όπως-όπως τα πιο πολύτιμα απ’ τα υπάρχοντά τους και τρέπονται σε άτακτη φυγή για να γλιτώσουν από τους στρατιώτες που προε¬λαύνουν. Στην εγκαταλειμμένη πόλη παραμένουν μόνο δύο οικογένειες…

3. Η «Ανατολή» ήδη έχει αποθεωτικές κριτικές στην Αγγλία, κυριαρχεί σε όλες τις λίστες με τα best seller και μέσα από μια συναρπαστική ιστορία δύο οικογενειών, ρίχνει φως στη μοναδική πόλη-φάντασμα της Ευρώπης, την Αμμόχωστο.

4. Τα βιβλία της είναι εγγύηση και δεν είναι τυχαίο που εκτός από «Το Νησί», και το βιβλίο με τίτλο «Ο Γυρισμός» και «Το Νήμα» έγιναμ best seller.

5. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι σχεδόν συγκινητική. Μάλιστα, στο τρίτο της μυθιστόρημα «Το Νήμα» εξιστορεί τη συγκλονιστική, ταραχώδη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα ενώ το τέταρτo βιβλίο της «Ο Τελευταίος Χορός» είναι μια θαυμάσια συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα. Βέβαια, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η Victoria μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας.