Διάλεξε ένα από τα βιβλία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Και ένα βιβλίο εμπνευσμένο από την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας του φορέα.
Διάλεξε ένα από τα βιβλία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.



Αν δεν ξέρεις και πολλά από βιβλία και θέλεις να αγοράσεις κάτι που θα πιάσει σίγουρα τόπο ήρθε η ώρα να μάθεις για το έργο και τις εκδόσεις της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε είναι επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί ένα από τους πρώτους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ανάπτυξη του μοντέλου της κοινοτικής φροντίδας της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου. Αναπτύσσει δραστηριότητες στους τομείς της λειτουργίας νέων, πρότυπων υπηρεσιών (μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης) της υλοποίησης προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, της διενέργειας, σχετικών ερευνών και ανάλογων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των εκδόσεων και της παραγωγής εκπαιδευτικών ταινιών. Ακόμη, διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια. Το ελάχιστο λοιπόν που μπορείς να κάνεις για να υποστηρίξεις το έργο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι να αγοράσεις κάποιο από τα βιβλία των εκδόσεών της.

Πρότασή μου είναι η τελευταία έκδοση της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε με τίτλο «Ο Μίλτος, η Μίνα, η Ροζαλία, ο Τσε και... η βαλίτσα» .  Οι συγγραφείς και οι εικονογράφοι του συγκεκριμένου βιβλίου προσεγγίζουν με το δικό τους τρόπο θέματα που έθεσαν οι ίδιοι οι γονείς στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.  Μέσα από την τέχνη του λόγου και της εικόνας, οι ήρωες του βιβλίου, σημερινά παιδιά όπως οι αναγνώστες, αντιμετωπίζουν τον αποχωρισμό, το ψέμα, το θάνατο, την εξάρτηση από την τηλεόραση, το διαζύγιο. Με χιούμορ και συγκίνηση, χαρά και θυμό σε μια πορεία αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης.

Συγγραφείς: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Αλεξάνδρα Μπίζη, Μαρία Παπαγιάννη, Νανίνα Σακκά –Νικολακοπούλου
Εικονογράφοι: : Νικόλας Ανδρικόπουλος, Διατσέντα Παρίση, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Βάσω Ψαράκη

Εναλλακτικά, μπορείς να αναζητήσεις τα βιβλία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε με τους παρακάτω τίτλους: «Πώς να μιλήσετε στους γονείς σας για…», «Μου έκλεψαν το όνομά μου», «Μίλα μη φοβάσαι-3 ιστορίες για τη βία στο σχολείο», «Στον κήπο με τα παραμύθια», «Τα πουλιά τραγουδούν τα κάλαντα όλο το χρόνο», «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό», «Τα μπλε γυαλιά», «Άλλοι καιροί Άλλα παιδιά», «Με τη σάκα τους φορτωμένη αλήθειες». «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο-Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε»

Περισσότερα:www.epsype.gr