Γιατί έχουν πάθει όλοι πανικό με την αποχώρηση του Jon Stewart από το Daily Show;

Δείτε πως αντέδρασαν οι celebrities και το Twitter
Γιατί έχουν πάθει όλοι πανικό με την αποχώρηση του Jon Stewart από το Daily Show;



Η μεγαλύτερη τηλεοπτική είδηση έσκασε χθες, κι εγώ ήμουν αποκλεισμένη στα χιόνια, χωρίς Internet για να την σχολιάσω. Ο παρουσιάστης του ψεύτικου δελτίου ειδήσεων του Comedy Central, Jon Stewart ανακοίνωσε ότι ύστερα από περίπου 17 χρόνια θα αποχωρήσει από το Daily Show για να κάνει άλλα πράγματα με την καριέρα του. Ποια είναι αυτά τα άλλα πράγματα δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά πιθανόν έχουν να κάνουν με την ταινία Rosewater, την οποία σκηνοθέτησε πέρσι και έχει αποσπάσει ιδιαίτερα καλές κριτικές.

Από χθες λοιπόν όλοι αντιδρούν με τον τρόπο τους στην αποχώρηση του κωμικού που επί  10 συνεχόμενα χρόνια έδινε βραβεία Emmy λόγω της παρουσίας του στην εκπομπή. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Twitter, πάνω από 130.000 tweets αναφέρθηκαν στην αποχώρηση, ενώ διάφοροι διάσημοι, κυρίως κωμικού, δήλωναν ότι δεν το πιστεύουν και ότι σχεδόν δεν το δέχονται.

Γιατί; Επειδή ο Jon Stewart ήταν το απόλυτο παράδειγμα σάτιρας, που σχολιάζε χωρίς πολιτικές προτιμήσεις σε συγκεκριμένα στρατόπεδα (ο ίδιος είναι Δημοκρατικός, αλλά κανένα πρόβλημα δεν είχε να σχολιάσει το κόμμα του) κάθε μεγάλο θέμα που αφορούσε στην χώρα του. Και έλεγε πράγματα που πουθενά αλλού στην απόλυτα ελεγχόμενη αμερικανική τηλεόραση δεν ακούγονταν. Και βέβαια το μεγάλο του ζήτημα, ήταν πάντα το Fox News.

Από την άλλη 17 χρόνια εκπομπής του Stewart έφεραν στο προσκήνιο μερικούς από τους πιο χαρισματικούς και γενναίους κωμικούς των τελευταίων χρόνων. Το μεγαλύτερο παράδειγμα, ο Stephen Colbert που ύστερα από χρόνια στο Daily Show, απέκτησε την δική του σατιρική εκπομπή, The Colbert Report και τώρα ετοιμάζεται να αναλάβει το Late Show. Το δεύτερο μεγαλύτερο παράδειγμα; Ο Steve Carell, που το έριξε περισσότερο στις σειρές και τις ταινίες, αλλά μαζί με τον Colbert, είχαν ένα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα θέματα του Daily Show.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι θα γίνει τώρα με την εκπομπή (το Comedy Central έχασε μόλις δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα του και μένει χωρίς το Daily Show και το Colbert Report στην ίδια χρονιά), πότε θα φύγει ο Jon Stewart, τι θα κάνει μετά, ποιος θα σχολιάζει την επικαιρότητα με τον τρόπο του, και κυρίως πως θα αντέξουν νέες εκλογές χωρίς την κάλυψη του;

Και για να το φέρουμε λίγο στην ελληνική πραγματικότητα, όποια εκπομπή έχετε δει με ψεύτικα δελτία ειδήσεων όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, έχει εμπνευστεί και επηρεαστεί από τον κύριο Stewart.