Το Game of Thrones είναι η σειρά με τα περισσότερα πειρατικά downloads για το 2014

Και παίρνει την πρωτιά από το The Walking Dead για 3η συνεχόμενη χρονιά
Το  Game of Thrones είναι η σειρά με τα περισσότερα πειρατικά downloads για το 2014



Σε αντίθεση με τις ταινίες, τα πειρατικά downloads των σειρών έχουν πολλή μεγαλύτερη σημασία για τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις εταιρίες παραγωγής και μάλιστα θετική. Προφανώς θα έρθει η στιγμή που όλοι τους μαζί θα κλαίνε για τα χαμένα έσοδα τους, αλλά προς το παρόν και από την στιγμή που οι σειρές δεν προβάλλονται από δίκτυα σε όλες τις χώρες, τα downloads είναι ένας τρόπος για να αυξηθεί το κεφάλαιο τους παγκοσμίως και να κλείσουν συμφωνίες σε όλες τις χώρες.

Πάρτε για παράδειγμα το Game of Thrones. Η σειρά έγινε παγκόσμιο trend πολύ πριν αρχίσει να προβάλλεται επισήμως σε εθνικά δίκτυα της Ευρώπης κι αυτό τα οδήγησε τελικά να την αγοράσουν. Γι’ αυτό δεν θα δείτε ποτέ το HBO να παραπονιέται για την 1η θέση της σειράς στα πειρατικά downloads.  Από κάτι τέτοια αυξάνεται η πώρωση του fandom, αυξάνεται η τηλεθέαση, οι πωλήσεις των merchandise, η social δύναμη της σειράς και τελικά στο σύνολο τους τα έσοδα για το δίκτυο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα θέλαμε όλοι μας να έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τις αμερικανικές σειρές παράλληλα με την προβολή τους στην Αμερική.

Για φέτος λοιπόν εκπλήξεις δεν υπάρχουν. Το GOT είναι στην 1η θέση, με πάνω από 8εκ. downloads μόνο για το finale της σεζόν και ακολουθεί το The Walking Dead με 4,8 εκ. Το The Big Bang Theory που βρίσκεται στην 3η θέση είναι η πιο επιτυχημένη σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης, με τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις ανάμεσα σε εθνικά και καλωδιακά δίκτυα. Και η λίστα είναι ενδεικτική του τι πάει καλύτερα γενικά στις σειρές. Σειρές με υπερήρωες ή φαντασίας, sitcom και το Grey’s Anatomy, το οποίο για 11 χρόνια είναι το 1ο δράμα στην τηλεόραση. Συγγνώμη, αλλά για κάποιο λόγο η επιτυχία του Grey’s μου φαίνεται πιο συγκλονιστική από όλες. Όλοι μαζί κι ο ψωριάρης μόνος του φαίνεται...

1. "Game of Thrones"
2. "The Walking Dead"
3. "The Big Bang Theory"
4. "How I Met Your Mother"
5. "Gotham"
6. "Arrow"
7. "Grey's Anatomy"
8. "Vikings"
9. "Suits"
10. "South Park"