Οι 10 σημαντικότερες στιγμές του 2014 όπως τις ζήσαμε μέσα από τις σειρές

Θάνατοι, έρωτες, επανακάμψεις, αποχωρήσεις, finales. Τα καλύτερα και τα χειρότερα που είδαμε φέτος στις τηλεοπτικές σειρές
Οι 10 σημαντικότερες στιγμές του 2014 όπως τις ζήσαμε μέσα από τις σειρές



Άλλοι περιμένουν τα Χριστούγεννα για να γιορτάσουν την νέα χρονιά κι άλλοι για να προετοιμάσουν το review της χρονιάς, με τα καλύτερα και τα χειρότερα που είδαμε στις σειρές. Πολύ πιο διασκεδαστικό από το να στέκεσαι σε ουρές για ώρες για να αγοράσεις δώρα.  Πριν όμως ξεκινήσετε να διαβάζετε την λίστα, να θυμηθείτε ότι υπάρχουν spoilers, πολλά spoilers.

True Blood – το finale

Θα μπορούσε να έχει τον τίτλο του χειρότερου finale. Άνετα. Ειδικά αν θυμηθώ τις απαίσιες σεζόν των τελευταίων χρόνων και το γεγονός ότι τελικά η Sookie δεν έμεινε ούτε με τον Alcide, ούτε με τον Bill, ούτε με τον Eric.

How I Met Your Mother – το άλλο finale

Αλλά υπάρχει και αυτό το finale. Το οποίο προκάλεσε την κατακραυγή του κόσμου και δικαίως. Η τελευταία σεζόν ήταν ένα τεράστιο σαββατοκύριακο, όπου όλοι οι ήρωες γνωρίζουν την Μητέρα, μόνο και μόνο για να την αγαπήσουν (μαζί τους κι εμείς) και μετά να την δουν να πεθαίνει (μαζί τους κι εμείς). Επίσης, να το πούμε κι αυτό. Ο Ted και η Robin δεν είναι Ross και Rachel. Δεν ήταν γραφτό τους να μείνουν μαζί, η Robin και ο Barney ήταν πολύ καλύτερο ζευγάρι και επιτέλους, όχι δεν θέλαμε να τους δούμε να καταλήγουν μαζί.

Homeland – η 4η σεζόν

Η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς αν με ρωτάτε. Η 3η σεζόν ήταν πιο αργή κι από το σύνηθες, κακογραμμένη και εμφανώς προσπαθούσε να βρει τον καλό της εαυτό. Το μοναδικό καλό πράγμα που έκανε ήταν ο θάνατος του Brody, ο οποίος αρχικά προοριζόταν να αποχωρήσει από την 1η σεζόν. Φαίνεται λοιπόν ότι η Carrie χωρίς τον Brody είναι πολύ καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα σαν χαρακτήρας. Αν δεν έχετε δει ακόμα την 4η σεζόν χάνετε πιθανόν τα καλύτερα επεισόδια του τελευταίο τριμήνου της χρονιάς.

Game of Thrones- Ο θάνατος

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω. Η στιγμή που περιμέναμε όλοι μας από την 1η σεζόν του GOT. Και είναι μόνο το απόλυτο μίσος προν τον Joffrey που τον βάζει πάνω από την απόλυτη δίκη του Tyrion.

 Walking Dead – όλη η σεζόν;

Το 2014 περιελάμβανε το τέλος μιας σεζόν και την αρχή μιας άλλης. Και πόσα πράγματα έγιναν μέσα σε όλα αυτά τα επεισόδια. Το Terminus αποδείχθηκε μεγάλος καημός για την ομάδα, ο Rick ξέφυγε εντελώς πια, μάθαμε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία σωτηρία για τους εναπομείναντες και η Beth, καημένη Beth. Κι όμως μετά από τόσα συγκλονιστικά επεισόδια η στιγμή που η Carol σκοτώνει την Lizzie, αφού η Lizzie σκότωσε την αδερφή της  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή ολόκληρης της σειράς.

Grey’s Anatomy – The End of an Era

Αντίο Cristina Yang. Παραδόξως η σειρά δεν έγινε χειρότερη μετά την αποχώρηση της Yang. Αντιθέτως η 11η σεζόν έδωσε περισσότερη βάση σε συγκεκριμένους χαρακτήρες και έγινε αρκετά ενδιαφέρουσα. Η αποχώρηση όμως της Cristina παραμένει η χειρότερη αποχώρηση όλων. Τουλάχιστον το χόρεψαν τα κορίτσια.

Scandal – Smelly Mellie

Αυτό είναι το υποκοριστικό της Πρώτης Κυρίας του Scandal ύστερα από τον θάνατο του γιου της. Πείτε μου τώρα ότι το περιμένατε αυτό από την type-A κυρία; Η καλύτερη έκπληξη σε μια σειρά που πάει από το κακο στο χειρότερο.

The Big Bang Theory – Ο Sheldon αγαπάει την Amy, o Sheldon αγαπάει την Amy

Αν και μας είχαν προετοιμάσει με το φιλί, που ήταν και το απόλυτο σοκ, το ότι ο Sheldon εξέφρασε την αγάπη του προς την Amy ήταν ακόμα πιο ωραίο. Η δε σειρά έχει καταντήσει rollercoaster. Ένα καλό επεισόδιο, ένα βαρετό επεισόδιο.

Once Upon a Time – η έκπληξη του Frozen

Όσοι είδαν το περσινό finale του Once Upon a Time, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Η σειρά δανείζεται συνεχώς παραμυθένιους μύθους, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα εντάξουν το Frozen τόσο γρήγορα μετά την προβολή του στους κινηματογράφους. Μέχρι που είδαμε την Queen Elsa με το μπλε φορεματάκι της να παγώνει το Storybrooke. Για τις επόμενες ημέρες οι αναφορές στα social media το έκαναν το πιο hot θέμα στην τηλεόραση.

The Good Wife- αντίο Will

Την ανακυρήσσω ως την καλύτερη σειρά για το 2014. Έκανε μια καταπληκτική 5η σεζόν και τα νέα επεισόδια είναι εξίσου ενδιαφέροντα και ανατρεπτικά. Όμως ο θάνατος του Will Gardner, σε μια σειρά που δεν συνηθίζει τους θανάτους και χωρίς κανείς να το περιμένει, ήταν η απόλυτη στιγμή της σειράς. Η αποχώρηση του ηθοποιού ήταν σχεδιασμένη εδώ και καιρό, αλλά όλοι μας την είχαμε ξεχάσει και ο θάνατος του δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να εμπνεύσει τα επόμενα γεγονότα και όχι για να δημιουργήσει buzz στους θεατές.