Θα έμενες στο χωριό των γυμνιστών της Βρετανίας;

Οι γυμνιστές της διπλανής πόρτας: Ένα ντοκιμαντέρ για ένα διαφορετικό χωριό!
Θα έμενες στο χωριό των γυμνιστών της Βρετανίας;



Στο μυστικό χωριό Spielplatz της Βρετανίας, στα προάστια του Λονδίνου ζει εδώ και 85 χρόνια ομάδα γυμνιστών η οποία φαίνεται να περνάει διαφορετικά απ’ ότι όλοι εμείς, γι’ αυτό και η ζωή τους έγινε ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά πλάνα από το χωριό των γυμνιστών λέγεται «Οι γυμνιστές της διπλανής πόρτας» και θα προβληθεί στο κανάλι More4 στις 11 Δεκεμβρίου.

Εάν σου φαίνονται ελκυστικές οι συνθήκες διαβίωσης και θέλεις να γίνεις κάτοικος του Spielplatz –που στα γερμανικά σημαίνει παιδική χαρά- να σε ενημερώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να είσαι γυμνιστής, αλλά από την άλλη πλευρά πολύ πιθανόν να μην σου πουλήσει κανείς σπίτι αν δεν είσαι.

Πάντως, υπάρχουν και κάποιες δουλειές που οι κάτοικοι του Spielplatz κάνουν ντυμένοι, όπως για παράδειγμα η κηπουρική. Όμως οι επισκέψεις τους στην pub της γειτονιάς, τα μαθήματα κολύμβησης και τα γεύματα δεν προϋποθέτουν ρούχα.

Φέτος, μία γυναίκα μίλησε για το πώς η ζωή στο χωριό την βοήθησε να θεραπεύσει τα θέματα αυτοεκτίμησης που αντιμετώπιζε. Η Tina Yates είχε κάνει επέμβαση στην κοιλιά της κάτι που της άφησε μία μεγάλη ουλή και ο γυμνιστής άντρας της την πήρε μαζί του στο Spielplatz για να την κάνει να νιώσει καλύτερα. Σύντομα έφυγαν οι αναστολές της και το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Μεταξύ των κατοίκων του Spielplatz, βρίσκεται η 82χρονη Iseult ¬Richardson, κόρη του ανθρώπου που ίδρυσε το χωριό το 1929.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των γυμνιστών και των ντυμένων. Όλοι ζούμε φυσιολογικές ζωές μόνο που είμαστε αρκετά τυχεροί που ζούμε σε αυτό το εκπληκτικό μέρος» ανέφερε.  

Ο πατέρας της Charles Macaskie, το 1929 είχε αγοράσει 12 στρέμματα για 500 δολάρια.  

Στο χωριό υπάρχουν 34 κατοικημένα bungalows ενώ υπάρχουν άλλα 24 σπίτια διαθέσιμα προς ενοικίαση για τους επισκέπτες του καλοκαιριού.