Τα οκτώ καλά κρυμμένα εστιατόρια του Λονδίνου

Το Λονδίνο έχει πολλά μέρη για να φας, αλλά πάντα υπάρχουν κάποια καλά κρυμμένα μυστικά.
Τα οκτώ καλά κρυμμένα εστιατόρια του Λονδίνου



Με τόσες προσφορές που βγαίνουν από τις αεροπορικές εταιρίες, μία ολιγοήμερη απόδραση στο Λονδίνο φαντάζει πολύ δελεαστική. Κι επειδή είναι να μην μας μπει κάτι στο μυαλό στην παρέα, βρεθήκαμε να κοιτάζουμε εισιτήρια. Μετά την επίτευξη της καλής προσφοράς, ένα πράγμα είναι πιο σημαντικό: Τα εστιατόρια που θα φάμε.

Το Λονδίνο έχει πολλά μέρη για να φας, αλλά πάντα υπάρχουν κάποια καλά κρυμμένα μυστικά. Είναι αυτά τα μαγαζιά που δεν αποζητούν την προβολή και ξεφεύγουν συνήθως από την προσοχή των περισσοτέρων. Ευτυχώς όμως υπάρχει το thrillist.com για να ξέρουμε πού θα φάμε σαν ντόπιοι την επόμενη φορά.

Rochelle Canteen (Shoreditch)

Στεγασμένη σε ένα παλιό σχολικό υπόστεγο ποδηλάτων, αυτή η καντίνα προσφέρει κάθε μέρα κάτι διαφορετικό. Θα βρεις λίγα αλλά φρέσκα πιάτα κατευθείαν από το αγρόκτημα των ιδιοκτητών σε έναν χώρο χωρίς περιττή διακόσμηση.

La Bodega Negra (Soho)

Μία μεξικάνικη γωνιά περιμένει να την ανακαλύψεις στο Σόχο. Αρκεί να κατέβεις κάτω στο κελάρι όπου σε περιμένουν διάφορα καλούδια. Τι θα φας; Τάκος φυσικά!

Back in 5 Minutes (Brick Lane)

Αρκετά ψηλά στο hipster τέλος της Brick Lane βρίσκεται ένα ιδιαίτερο κατάστημα ρούχων που φέρει το όνομα Ante. Μην εκπλαγείς όμως αν το βρεις ανοιχτό Τετάρτη έως Σάββατο μετά τις 6.30. Κοίτα μπροστά σου και στο κέντρο και προχώρησε προς τα πίσω, όπου θα δεις έτοιμα στρωμένα τραπέζια με κεριά, γεμάτα με εποχιακά πιάτα. Αυτό το σχεδόν πάντα γεμάτο εστιατόριο προσφέρει ένα πολύ δημιουργικό μενού.  

Pix Confessional Cocktail Club (Notting Hill)

Μικρές μπουκιές μπρι, μπέικον και φουά – γκρα, σκορδάτα μανιτάρια με τσορίθο και, μπακαλιάρος γλασαρισμένος με μέλι είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα μικρά πιάτα που μπορείς να απολαύσεις στο Pix Confessional Cocktail Club.

Oslo Court (St. John’s Wood)

Δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να φας μοσχάρι Wellington. Ακριβώς έξω από το Regent's Park, αυτό το γαλλικό εστιατόριο μετράει σαράντα χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει να κάνει με επιτυχία αυτό που ξέρει καλύτερα. Αν και η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, με τις πολυκατοικίες να παραπέμπουν σε μία πιο μίζερη εποχή, αξίζει να κάνεις μία στάση για το φαγητό του.

Gremio de Brixton (Brixton)

Αλλά αντί να οδεύσεις προς την κύρια πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Ματθαίου, αναζήτησε την ‘ανατριχιαστική’ πύλη που θα σε οδηγήσει στο θαύμα των τάπας. Το εσωτερικό του μαγαζιού είναι ένα κράμα λιωμένων κεριών και εκτεθειμένων τούβλων, ενώ το μεγάλο μενού μπορεί να υπερηφανεύεται για τα αλλαντικά, τα ψητά ψάρια και μερικές φανταστικά πιάτα λαχανικών. Δοκίμασε οπωσδήποτε Huevos Rotos Con Txistorra (σπασμένα αβγά πάπιας με txistorra λουκάνικο).

Kitchen Table (Fitzrovia)

Σε αυτό το αστεράτο με Michelin εστιατόριο, που αναδεικνύει το πραγματικό ταλέντο του James Knappett και της ομάδας του, θα φας ό,τι θέλουν να σου δώσουν. Το φαγητό πάει κυριολεκτικά από το τηγάνι στο στόμα των επισκεπτών.

Sirena's (Vauxhall)

Κρυμμένο σε ένα μικρό παράπλευρο της οδού Embankment, αυτό το μικρό ιταλικό πηγαίνει ενάντια σε όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τα εστιατόρια του είδους του. Σπαγγέτι μπολονέζ, Pizza Vivaldi, και Pollo Alla Milanese είναι σίγουρα κάποια από τα κλασικά πιάτα που πρέπει να φας, αλλά αν θέλεις την σπεσιαλιτέ, τότε δεν έχεις παρά να παραγγείλεις τα λαζάνια.