Απόδραση στο Περτούλι! Γιατί αξίζει να πας

Καμινάδες που «καπνίζουν», παραδοσιακές ταβέρνες, ιππασία στο χιόνι και επανασύνδεση με τη φύση.
Απόδραση στο Περτούλι! Γιατί αξίζει να πας



Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ιδανικό χειμερινό προορισμό από το Περτούλι. Ναι, θα θέλαμε πάρα πολύ να ταξιδεύαμε μέχρι την Αυστρία ή την Ελβετία, αλλά αν πρέπει να βολευτούμε με τα ελληνικά δεδομένα, το Περτούλι κερδίζει με διαφορά. Περιτριγυρισμένο από βουνά και γεμάτο καταπράσινα δάση με έλατα και τρεχούμενα νερά, το Περτούλι σε εντυπωσιάζει με το φυσικό του κάλλος. Τα πάντα όμως γίνονται ακόμη πιο όμορφα και παραμυθένια όταν πέφτει το πρώτο χιόνι. Τότε είναι που το χιονοδρομικό έχει την τιμητική του.

Μπορεί το Περτούλι να αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχεις πολλούς λόγους να το επισκεφτείς ακόμα κι αν η σχέση σου με το ski περιορίζεται στο να απολαμβάνεις τον καφέ σου στο σαλέ. Η περιοχή ενδείκνυται για εξορμήσεις στα γύρω χώρια, όπως στη γραφική Ελάτη, αλλά και στα Τρίκαλα αν αναζητάς λιγότερη ησυχία. Εκτός όμως από εκδρομές, μπορείς να επιδοθείς στην πεζοπορία ή να κάνεις ιππασία μέσα στο δάσος. Η περιοχή έχει ενδιαφέρον και από ιστορικής πλευράς, αφού έχει να επιδείξει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, και άλλα ιστορικά κτίρια. Αξίζει να επισκεφτείς το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, το φρούριο Κοκκινοστέφανο και τον Πύργο του Χατζηγάκη, ο οποίος χρονολογείται γύρω στο 1841.

Στο Περτούλι απολαμβάνεις πάντα τη διαμονή και το φαγητό χάρη στους γραφικούς ξενώνες και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Τα περισσότερα παλιά αρχοντικά αναδιαμορφώθηκαν σε καταλύματα, με αποτέλεσμα να συναντάς ατμοσφαιρικές ξύλινες σάλες με τζάκι και φλοκάτες. Όσο για το φαγητό, όταν μιλάμε για Θεσσαλία το μυαλό μας πάει αυτόματα σε καυτερά λουκάνικα, νόστιμα κρέατα, πιάτα με ξινολάχανα και τσίπουρα.

Tip: Αν έχεις σκύλο, τότε θα χορτάσει βόλτες και παιχνίδια στη φύση.