Θα σου φτιάξω την ημέρα: 9 φθινοπωρινοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά!

Μια εικόνα είναι ικανή να σε κάνει να κλείσεις εισιτήρια αμέσως!
Θα σου φτιάξω την ημέρα: 9 φθινοπωρινοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά!



Το παρακάτω θέμα πρόκειται:
α)Να σου φτιάξει την ημέρα. 
β)Να σου αλλάξει την οπτική που έχεις για το φθινόπωρο.
γ)Να θέλεις να προγραμματίσεις όσο πιο άμεσα γίνεται ένα ταξίδι σε κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς. 
δ)Για να πετύχεις το γ, θα κάνεις οικονομίες. 

Προσπάθησε να πείσεις και τους φίλους σου να κάνετε ένα φθινοπωρινό ταξίδι και να ζήσετε μια εμπειρία διαφορετική. Μπορεί οι καλοκαιρινές αποδράσεις να σε έκαναν να ξεσαλώσεις και να αφεθείς, τώρα όμως χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό που θα σε ισορροπήσει. Και τι καλύτερο από τους παρακάτω προορισμούς!

Το μόνο σίγουρο είναι τα μαγικά αυτά μέρη θα σου προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων και θα σε ικανοποιήσουν όσο απαιτητική και αν είσαι!

1. Forest of Dean, Αγγλία
Μπορείς να ανακαλύψεις την ομορφιά του δάσους με ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια. Το πιο πιθανό είναι να χαθείς σε διάφορα δρομάκια που έχει μέσα στο δάσος, αλλά πολύ θα το χαρείς γιατί θα ευχαριστηθείς τα ανεπανάληπτα χρώματα κίτρινου και χρυσού που απλώνονται μπροστά σου σαν ουράνιο τόξο. Όσο και να σε συνεπάρει η ομορφιά του τοπίου, να έχεις το νου σου στους αγριόχοιρους που υπάρχουν. 


2. Loire Valley, Γαλλία
Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείς αυτό το μέρος στη Γαλλία. Αυτό που θα σου τραβήξει την προσοχή είναι οι απέραντοι αμπελώνες που πραγματικά είναι εκθαμπωτικοί. Το μέρος γενικότερα είναι πολύ cosy και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις σε ένα spot και να απολαύσεις το εκπληκτικό θέαμα που απλώνεται μπροστά σου πίνοντας ένα ποτήρι από το τοπικό ποτό της περιοχής. 


3. Agawa Canyon, Kαναδάς
Αυτό το φθινόπωρο κάνε κάτι διαφορετικό. Πάρε το Agawa Canyon Tour Train και θα ζήσεις μια εμπειρία που θα έχεις να αφηγείσαι στα εγγόνια σου. Το tour ξεκινάει από το Sault Ste Marie, όπου και έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις 114 χιλιόμετρα παρθένας γης, που αυτή την εποχή είναι μαγευτική.
Από αυτά τα ανεπανάληπτα τοπία εμπνεύστηκε ο Tom Thomson, πασίγνωστος ζωγράφος, του 20ου αι.
Η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις αυτό το ταξίδι είναι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη.

4. Dandenong Ranges, Aυστραλία
Αν και η χώρα αυτή έχει συνδυαστεί με απέραντες παραλίες, surfing και ζέστη, ωστόσο έχει και φθινοπωρινή εκδοχή. Υπάρχει ένα μέρος κοντά στη Μελβούρνη το Dandenong Ranges, που θα σε ξετρελάνει με τους περίεργους κήπους που διαθέτει. Η ομορφιά αυτού του μέρους είναι ανυπέρβλητη. 
Και φυσικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφτείς το Alfred Nicholas Memorial Gardens! 

5. Bishop Creek Canyon, California, Η.Π.Α
Επειδή η βόρεια πλευρά της Αμερικής είναι εξαίσια το φθινόπωρο δεν σημαίνει ότι και το δυτικό μέρος της δεν είναι εξίσου μαγευτικό. Τα δάση της California σου δίνουν μια εναλλακτική που δεν είχες σκεφτεί ποτέ. Το Bishop Creek Canyon είναι αυτό που δεν περιμένεις να δεις στην California αλλά παρόλα αυτά σε εκπλήσσει ευχάριστα.
Το φαράγγι βρίσκεται στα Sierra-Nevada Mountains και το τοπίο που απλώνεται γύρω από αυτό είναι εκπληκτικό!

-Παρεπιπτόντως μπορεί να σου δημιουργήσει το αίσθημα ότι όλο και κάποιος surfer θα ξεπηδήσει από το φαράγγι!

6. Pitlochry, Σκωτία
Τα δάση της Σκωτίας παίρνουν τη φθινοπωρινή "έκδοση¨ και μεταμορφώνονται σε ένα κιτρινοπράσινο θολό τοπίο. Συνδυάζουν θάλασσα και βουνό. 

7. Λομβαρδία, Ιταλία
Η Λομβαρδία είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας. Έχει πρωτεύουσα το Μιλάνο και είναι ένα ειδυλλιακό τοπίο που ανακτά την ομορφιά της όταν έρχεται το φθινόπωρο. Αν θέλεις να επισκεφτείς την Ευρώπη αυτή την εποχή, είναι το ιδανικό μέρος για να νιώσεις το φθινόπωρο σε όλο του το χρώμα. Θα νομίζεις ότι οι εικόνες που βλέπεις, είναι βγαλμένες από κάποιο μυθιστόρημα. 

More info: Το 1706 η Λομβαρδία ανήκε στην Αυστροουγγαρία. Έπειτα κατακτήθηκε από τον Ναπολέοντα κι έγινε ημιανεξάρτητη επαρχία της Γαλλίας. Το 1859 προσαρτήθηκε στο Ιταλικό βασίλειο. 

8. Μάνη
Η Μάνη έχει κάτι το ανεξήγητο. Κάποιους τους γοητεύει πολύ και κάποιοι άλλοι την θεωρούν αδιάφορη.
"Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις μέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις την ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μια για τη θάλασσα, μια για τα βουνά της και μια για τους ανθρώπους της". Αυτό μπορεί να σου πει κάποιος ντόπιος προκειμένου να σου περιγράψει πως είναι η Μάνη.
Το τοπίο της είναι άγριο και έχει αραιή βλάστηση με ελιές και φραγκοσυκιές.
Τα δρομάκια της είναι πλακόστρωτα και αυτός είναι και ο λόγος που την κάνει cozy. 

9. Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας και βρίσκονται σε υψόμετρο 735 μέτρων. Διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του χιονοδρομικού κέντρου. Πριν όμως πέσουν τα πρώτα χιόνια, μπορείς να επισκεφτείς πάλι αυτόν τον προορισμό και να τον απολαύσεις στην φθινοπωρινή "έκδοσή" του. 

Δες εδώ 5 υποθαλάσσιες πόλεις που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ!