Οι πιο απίστευτες ταξιδιωτικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις!

Μια φορά είναι αρκετή...
Οι πιο απίστευτες ταξιδιωτικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις!



Λάτρεις της περιπέτειας, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Για όλους εσάς που λατρεύετε τα ταξίδια και που επιθυμείτε να γεμίζετε συνεχώς τη ζωή σας με καινούριες εμπειρίες, που έχουν τεράστια αξία και μένουν για πάντα. Αυτές είναι ορισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις έστω και μία φορά στη ζωή σου, γιατί τα συναισθήματα που θα σε κάνουν να νιώσεις, δεν έχουν προηγούμενο και είναι αδύνατο να περιγραφούν με λόγια.

#1 Σαφάρι στην Τανζανία

Η Τανζανία είναι το ιδανικό μέρος για να παρατηρήσεις και να γνωρίσεις από κοντά την άγρια ζωή και φύση. Φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα στη Σερενγκέτι, καθώς και 16 ακόμα εθνικά πάρκα συνολικά. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις είναι μοναδικές και θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σου για πάντα. Θα δεις τα μικρά ελεφαντάκια να παίζουν με τις μαμάδες ελεφαντίνες, παρατηρώντας τους σε απόσταση αναπνοής. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις! Θα σου κοστίσει περίπου 55€ .

#2 Βόλτα με ελικόπτερο στο Girdwood, στην Αλάσκα

Στο Girdwood, το heli-skiing είναι μια μοναδική εμπειρία, που αξίζει να προσθέσεις στο βιογραφικό σου. Δες από τα 16.000 και 18.000 πόδια τους εντυπωσιακούς λόφους και το τοπίο που απλώνεται από κάτω σου και γλίστρισε με το ελικόπτερο πάνω στις αμέτρητες πίστες. Είναι μια εμπειρία που θα σου κοστίσει λιγάκι παραπάνω, περίπου 1.000€, αλλά αξίζει τα λεφτά της.

#3 Πιες μπύρα στο Oktoberfest στο Μόναχο

Η μόνη ίσως περίοδος του χρόνου που οι Γερμανοί αφήνουν στη ακρή τη σοβαρότητα και την ξινίλα τους και όλη η πόλη του Μονάχου βγαίνει στους δρόμους και διασκεδάζει. Αξίζει να ζήσεις αυτή την εμπειρία και να πάρεις μέρος κι εσύ σε αυτό το ξέφρενο πάρτυ, πίνοντας πολύ μπύρα! Η γιορτή της μπύρας, ξεκινάει στις 19 Σεπτέμβρη και διαρκεί μέχρι τις 4 Οκτώβρη. Μέχρι και πέρυσι, ένα λίτρο μπύρας κόστιζε περίπου 10€.

#4 Πέταξε τομάτες στο La Tomatina, στην Ισπανία

Η πιο λαμπρή και ξακουστή γιορτή της Ισπανίας λαμβάνει χώρα την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου, όταν όλη η πόλη του Bunol γίνεται κατακόκκινη από τον τοματοπόλεμο. Τις πρώτες πρωινές ώρες, τεράστια φορτηγά γεμάτα ώριμες τομάτες, καταφτάνουν στο κέντρο της πόλης. Ο πρώτος που θα πετάξει την πρώτη τομάτα, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της μεγαλύτερης πάλης φαγητού στον κόσμο! Το La Tomatina είναι στην ουσία ένα φεστιβάλ, που διαρκεί μία εβδομάδα και εκτός από τον ασταμάτητο τοματοπόλεμο, θα ακούσεις μουσική από συγκροτήματα, θα δεις παρελάσεις, χορούς κι εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Το κόστος συμμετοχής, αγγίζει μόλις τα 10€.

#5 Κάνε μάθημα μαγειρικής στη Γαλλία

Αν βρεθείς ποτέ στη Γαλλία, αξίζει να πληρώσεις 95€ για να παρακολουθήσεις ένα δίωρο μάθημα ζαχαροπλαστικής. Μάθε να φτιάχνεις macaroons, τραγανές τάρτες λεμονιού, αλλά και πολλές ακόμα λιχουδιές.

#6 Δοκίμασε κρασί στο φεστιβάλ Beaujolais, στη Γαλλία

Μιας και αναφερθήκαμε στη Γαλλία, διάβασε και αυτό: Υπάρχει ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις καινούριες ποικιλίες κρασιού. Γίνεται κάθε χρόνο, την τρίτη Τρίτη του Νοεμβρίου. Στην πραγματικότητα, δε μιλάμε για ένα φεστιβάλ, αλλά για 120 που λαμβάνουν χώρα συνολικά. Το πιο ξακουστό είναι το Les Sarmentelles, στο Beaujeu, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει μεγάλη πικιλία κρασιών και φαγητών, να πάρει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς, να ακούσει μουσική και να χορέψει ασταμάτητα, καθώς η γιορτή αυτή διαρκεί 5 μερόνυχτα!

#7 Δες το ηλιοβασίλεμα πάνω από τους Ναούς Bagan, στο Myanmar

Φτιάξε την εικόνα στο μυαλό σου: Περισσότεροι από 2.000 Ναοί, απλωμένοι σε μια καταπράσινη κοιλάδα, ζωγραφισμένοι με τα χρώματα του ήλιου. Την ώρα του ηλιουβασιλέματος, παίρνουν χιλιάδες αποχρώσεις, μέχρι που όλο το τοπίο που απλώνεται μπροστά σου αποκτά ένα χρυσό χρώμα και αυτή η εικόνα είναι απλά μαγική! Είναι από τα πιο όμορφα θεάματα που θα δεις στη ζωή σου.

#8 Bungee Jumping στον ποταμό Bhote Koshi, κοντά στο Kathmandu

Τόλμησε να κάνεις την πιο εντυπωσιακή και μεγάλη  βουτιά της ζωή σου. Διένυσε 160 μέτρα απόσταση στον αέρα. Αντέχεις; Η εμπειρία αυτή κοστίζει περίπου 150€ στο άτομο.

#9 Κολύμπησε στο Blue Lagoon, στην Ισλανδία

Βούτηξε τα πόδια σου στα πιο τιρκουάζ νερά που έχεις δει ποτέ. Το αντίτιμο για την απολαυστική αυτή εμπειρία, κοστίζει 35€.

#10 Μάθε να χορεύεις salsa στην Havana, στην Κούβα

Χόρεψε στους ρυθμούς της πόλης, πηγαίνοντας σε ένα από τα αμέτρητα πάρτυ που γίνονται κάθε βράδυ, σε κάθε γωνιά και μαγαζί αυτής την πόλης. Κουνήσου στον πιο ξέφρενο ρυθμό, πάιρνοντας μαθήματα από τους ντόπιους και απολαμβάνοντας mojito. Αν θελήσεις να κάνεις λίγα μαθήματα πριν, θα σου κοστίσει περίπου 7€ η ώρα.

 

Έχεις όρεξη για ταξιδάκι στο εξωτερικό; Εδω θα βρεις τους πιο οικονομικούς προορισμούς!