7 καλοί λόγοι για να μη φοβάσαι τους... καρχαρίες

Όχι ότι τους βλέπεις και ποτέ!
7 καλοί λόγοι για να μη φοβάσαι τους... καρχαρίες



Αν έχεις ένα φόβο όταν ανοίγεσαι στα βαθιά, αυτός είναι μη δεις κανένα πτερύγιο, σε απόσταση πέντε μέτρων. Γιατί τότε, το πιο πιθανό είναι ότι θα λιποθυμήσεις μεσοπέλαγα. Αλλά. Υπάρχουν 7 καλοί λόγοι να μην φοβάσαι τους καρχαρίες.

1. Δεν θα βρεις στις ελληνικές θάλασσες. Δεν είσαι στα ανοιχτά του Ειρηνικού ή του Ατλαντικού. Είσαι σε έναν κολπίσκο του Μυρτώου πελάγους. Εκεί δεν συμβαίνουν τέτοια.

2. Σύμφωνα με το Florida Museum of Natural History, είναι πολλοί περισσότεροι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί από χτύπημα αγελάδας, παρά από δάγκωμα καρχαρία.

3. Οι καρχαρίες επιτίθενται πολύ σπάνια. Οι πιθανότητες να σε δαγκώσει είναι μία στα 11,5 εκατομμύρια.

4. Είναι σαρκοφάγοι αλλά όχι ανθρωποφάγοι. Στην πραγματικότητα λιγουρεύονται θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες και μικρές φάλαινες.

5. Ο serial killer καρχαρίας δεν υπάρχει. Αυτό είδαμε στην ταινία "Jaws" και το πιστέψαμε. Αλλά καταγεγραμμένο τέτοιο περιστατικό, υπάρχει ένα, το 1916 στο Jersey Shore (οπότε ο ίδιος καρχαρίας σκότωσε 5 άτομα σε μια μέρα).

6. Μόνο 3 από τα 400 είδη καρχαρία (ο λευκός, ο τίγρης και ο ταύρος), επιτίθενται σε άνθρωπο. Τα υπόλοιπα είναι ακίνδυνα. 

7. Οι καρχαρίες μάς φοβούνται περισσότερο από ότι εμείς αυτούς. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη περίπου 10 εκατομμύρια σκοτώνονται ετησίως.

Δες εδώ τους πιο ωραίους και γενναίους surfer.